Søg

Et svært valg som var let at træffe

Jesper Klitgaard, 28. maj 2016, kl. 11:32

For mange i og omkring SønderjyskE, var det en kedelig nyhed da det forleden kom frem, at vice-kaptajn Michael Eskesen efter fire år som SønderjyskE spiller, fra næste sæson tørner ud for Odense Bulldogs. “Eske” som fynboen bliver kaldt i det daglige, vender dermed tilbage til den klub, hvorfra han kom, før han blev en af de bærende kræfter på et meget succesfuldt sønderjysk mandskab. Tilbage til det fynske tager han 3 guldhjelme og dobbelt deltagelse med stor succes i Champions Hockey League.

Derfor er det også med vemod at cheftræner Dan Ceman må tage afsked med Eskesen, som han kun har godt at sige om;
” Han har været en kæmpe faktor i den succes vi har haft de sidste par sæsoner. På isen er han en af de klogeste spillere i den danske liga, han tænker og ser spillet langt bedre end de fleste. Han har været dedikeret til det yderste i hans tid i SønderjyskE, og vi har rigtig meget at takke ham for”.

Ceman er heller ikke i tvivl om, hvad der har gjort at Michael Eskesen har været en af de bærende elementer i den sønderjyske trup.
” Man finder ikke en spiller som er mere konkurrence-lysten end Eske. Han vil vinde i ALT” kommer det smilende fra cheftræneren, som giver den vilje til at VILLE vinde en stor del af æren for, at Eskesen har haft den rolle hos SønderjyskE som det har været tilfældet. “Hans ønske om at yde det maksimale i alt hvad han laver, har gjort at han har haft en markant rolle både på og uden for isen. Har har gået forrest som en ægte leder og har været et fantastisk forbillede for især vores unge spillere. Derfor ligger det også i “Eskes” natur, at han nu vil være det maksimale for hans familie, noget som jeg og resten af SønderjyskE har den allerstørste respekt for” lyder den anerkendende fra Ceman.

Hovedpersonen selv er dog også ganske ydmyg, men samtidig afklaret med hans valg af fremtid: “Det var et svært valg, men underligt nok let at træffe. Der kommer andre prioriteter når man får sin egen familie, så vi var nødt til at se på hele den samlede pakke, både på den sportslige og familiære side., og så træffe en beslutning ud fra hvad der kunne få vores hverdag til at hænge sammen på den bedst mulige måde” lyder det fra fynboen, som nu bliver en af de bærende kræfter på et spændende Odenses hold i næste sæson.

Det er dog ikke uden vemod, at Eskesen nu vender snuden hjemad, for han har følt sig som en del af den Sønderjyske organisation fra den dag han trådte ind af døren for første gang: ” At være i SønderjyskE er som at være en del af en familie. Der er en utrolig opbakning fra alle på og omkring holdet, det lige fra de dygtige materialefolk til de ansatte på kontoret. Alle bidrager med så meget, og derfor er det også en gennemført professionel organisation at være en del af.” fortæller Michael, som også nævner Klaus Rasmussen og Søren Stockfisch som værende nogle af de helt store personligheder i SønderjyskE, som har gjort det til et kapitel i Eske’s liv og karriere han aldrig vil glemme. Ligeså har han kun stor ros og respekt at sige om cheftræner Dan Ceman, som ifølge Eskesen på bedste måde har taget over efter en anden stor personlighed som også har Eskesens store respekt, nemlig hans første træner i SønderjyskE, Mario Simioni: ” Jeg har ved Dan og Chris, altid fået en fair behandling og er altid blevet mødt med respekt. Hvis vi har haft lidt kurrer på tråden, så har vi altid fundet en løsning på en god måde” kommer det uden tøven fra Eskesen.

Eskesen vil dog gerne erkende, at det bliver en smule underligt at skulle dreje til højre istedet for til venstre når han kommer ind af spillerindgangen i SE-arena for første gang efter ferien: “Jeg vil måske nok føle mig hjemme, men det er nok kun til pucken bliver smidt. De utrolige og gennemført fantastiske supportere skal nok gøre deres til at gøre det hedt for mig og alle andre gæster som kommer til den udebane som alle hold frygter i Danmark” lyder det smilende fra Eskesen, som fortsætter sin ros af de lokale supportere:” Det er fantastisk at vi til hver eneste hjemmekamp igennem de sidste par sæsoner har kunnet mønstre over 2000 tilskuere pr kamp. Den support og lydkulisse der bliver præsteret er utrolig flot, og selvom vi som hold igennem min tid i det sønderjyske også har præsteret dårlige kampe, så er vi ALDRIG blevet pebet ud. Det har betydet meget og det er noget som jeg er yderst taknemmelig over” lyder det afsluttende fra Eskesen.

SønderjyskE vil igen gerne sige Michael Eskesen en stor tak for indsatsen og ønske ham og hans familie alt det bedste


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus