Stimen fortsatte for SønderjyskE og Salhany

SønderjyskE fortsatte sejrsstimen, og igen gik det ud over Frederikshavn White Hawks, som søndag eftermiddag blev besejret 3-2 efter overtid og straffeslagskonkurrence. Den nye mand, Matt Salhany, kom igen på måltavlen.

De to hold spillede med en noget mere kompakt defensiv end i fredags, hvor SønderjyskE vandt 8-5 i Frederikshavn. Denne gang blev der lukket godt af bagude, og mange skud blev blokeret. Det gav gode arbejdsbetingelser for de to målmænd. Patrick Gablraith spillede solidt og imponerende endnu en gang på straffeslag, hvor han virker umulig at score på.

Blot 4-4 viste skudstatistikken ganske symptomatisk efter første periode, der ikke bød på nogen mål. Mange af afslutningerne var også af manglende kvalitet – og det var tilfældet i begge ender af isen.

Salhany debuterede i fredags i Frederikshavn med en fin scoring, og i dagens kamp åbnede han også målscoringen for de lyseblå. Amerikaneren slap med sit hurtige antrit fri, men blev slashet over staven. Det gav et straffeslag, som han udnyttede sikkert ved at klappe pucken ind via venstre stolpe. Desværre fik gæsterne udlignet fem minutter senere. Det så længe ud til, at de to hold skulle gå til pause med 1-1, men Martin Eskildsen ville det anderledes. Mike Little var stødt med frem og fik dirigeret pucken videre til Eskilden, som fra nærmest nul grader på baglinjen slog pucken ind via målmanden ved nærmeste stolpe.

Endnu en gang kom Frederikshavn tilbage og udlignede – med ni minutter tilbage af tredje periode. Det forblev kampen sidste mål, selvom der var muligheder til begge hold i overtiden. Den ene gang havde Frederikshavn nærmest et tomt mål, og kort efter opstod der dramatik i den anden ende, da Frederikshavns Aleksandr Bumagin skubbede SønderjyskE’s Daniel K. Hansen ind i sin egen målmand. Det gav helt fejlagtigt Hansen to minutter i udvisningsboksen, mens Bumagin blev skadet i situationen.

I straffeslagskonkurrencen gjorde Galbraith rent bord i målet, og da William Boysen køligt scorede på sit forsøg, så gjordet det ikke så meget, at både Matt Prapavessis og Salhany misbrugte deres forsøg inden da.

Med sejren konsoliderende SønderjyskE femtepladsen, da afstanden til Frederikshavn nu er på 3,5 point. Op til Herning på fjerdepladsen er der 5,5 point, men midtjyderne har spille to kampe mere. Tirsdag aften spiller SønderjyskE udekamp hos Rødovre Mighty Bulls, og efter den kamp resterer der blot tre kampe i grundspillet.

SønderjyskE – Frederikshavn 3-2 OT (0-0, 2-1, 0-1, 1-0)
21.52 1-0 Matt Salhany STR
27.05 1-1 Radim Piroutek (Shugg, Hammond)
39.42 2-1 Martin Eskildsen (Little, Harms)
51.07 2-2 Mads Larsen (Hammond, Hope)
65.00 3-2 William Boysen STR