Stærk arbejdsindsats sikrede 3 point over Herning Blue Fox

Mikkel Jensen blev matchvinder på en aften, hvor et homogent hårdtarbejdende SønderjyskE mandskab sikrede sig 3 point via en 3-2 sejr over rivalerne fra Herning Blue Fox.

Spilbureauerne levnede ikke SønderjyskE mange chancer og da man så at der på Herning’s holdopstilling kun manglede Daniel K. Nielsen og Peter Eg Larsen, mod et SønderjyskE hold der var uden Patrick Galbraith, Matt Prapavessis, Daniel Nielsen, Anders Førster, Victor Rollin-Carlsson og William Boysen, så anede man at det ville blive en opgave der ville være en kende svære end normalt mod midtjyderne.

Men de kun 19 spillere på SønderjyskE’s holdkort, havde åbenbart ikke læst hvad eksperterne skrev om kampen og gik til opgaven med ihærdighed der var minimum lige så stor som i de seneste 4 grundspilskampe.

Herning kom sædvanen tro blæsende ud af starthullerne og da man efter få minutter havde redet den værste storm af, så kom SønderjyskE pludselig tæt på Simon Nielsen i den anden ende af banen. Første periode blev afviklet i et højt tempo, hvor tilfældigheder og hårdt arbejde sprang mere i øjnene end tekniske finesser. Perioden endte uden scoringer og med et hjemmehold der var en anelse i téten.

Hjemmeholdet startede også bedst og efter små 3 minutters spil, fik Brace og Bau sig kombineret frem til en chance som sidstnævnte udnyttede til at bringe Herning foran. Oliver Gatz mente i den efterfølgende pause at han bar lidt af skylden i Mathias Bau’s mål, men det fik han gjort godt igen, da han i undertal opsnappede en fejlaflevering fra Cam Brace og med et godt skud sendte pucken op i nettaget bag Simon Nielsen.
Den udligning holdt dog kun 15 sekunder for nøjagtigt som Mads Eller atter kom på isen, bragte den tidligere SønderjyskE spiller Kristian Jensen atter Herning foran. Der skulle dog kun gå ca. 5 minutter inden at Mads Ellers hårde arbejde inde foran Herning målet gav bonus og han kompromisløst fik sat sig igennem inde foran Simon Nielsen og udlignede til 2-2. Dette var også stillingen da pausesignalet lød.
Skudstatistikken sagde 12-12 i perioden, men SønderjyskE havde minimum lige så mange kvalitetschancer som Herning og man følte egentligt vi med en smule held kunne være gået til pause med en føring.

Ben Cooper må have talt med store bogstaver i pausen for Herning fik hurtigt lagt et langt tungt pres på SønderjyskE, men defensiven stod godt og man fik redet presset af og helt vendt spilet, for lige pludselig var det udeholdet, der havde hjemmeholdet under pres. Herning gjorde livet svært for sig selv ved at tage 2 helt unødvendige udvisninger. De 2 powerplay fik SønderjyskE ganske vist ikke udnyttet, men der blev lagt et hårdt pres på Herning i deres egen zone. Forløsningen kom dog 3,26 før tid, da Mikkel Jensen udnyttede at Nicolai Weichel havde sendt pucken ud over plexiglasset og sad i straffeboksen for delaying the game og i overtals spillet, snød Simon Nielsen i Herning målet med en baghånd. Det var Mikkels første sæsonscoringer, men det mål kom på det helt perfekt tidspunkt.
Herning tog målmanden ud i en sidste satsning, men det blev aldrig rigtigt farligt og tiden løb fra hjemmeholdet der dermed måtte indkassere det første nederlag på hjemmebane siden d. 11/12.

En homogen holdindsats er nok det ord der dækker dagens kamp bedst. Et undertippet SønderjyskE der virkeligt var rykket sammen i bussen og hvis man hårdt presset skal fremhæve nogle spillere, så må det være en Mads Eller for hans arbejde inde foran mål samt Anders Biel, Mathias Borring og Mikkel Jensen, der er vokset med opgaven og alle arbejder stenhårdt begge veje på isen og bestemt ikke går af vejen for at sætte nogle store hits.

Nu skal batterierne lades op inden Rødovre kommer på besøg søndag kl 15.00.

Herning Blue Fox – SønderjyskE 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)
22:53 1-0 Mathias Bau (Brace, Hansson)
28:17 1-1 Oliver Gatz SH
28:31 2-1 Kristian jensen (Andersen, Nielsen)
33:03 2-2 Mads Eller (Harms)
56:34 2-3 Mikkel Jensen (Lyø, Frank) PP1