Søg

Sort periode kostede sejren

Jesper Klitgaard, 22. marts 2016, kl. 22:56

“Katastrofal” var Anders Overmarks kommentar, da snakken faldt på præstationen i anden periode. SønderjyskE fik nemlig bragt sig selv i vanskeligheder i kampen, da anden periode blev tabt 1-4 mod et kynisk Esbjerg Energy mandskab. En god sidste periode fik dog spændingen bragt tilbage i kampen, men desværre var det ikke nok, og Esbjerg kunne tage føringen i serien med en 6-4-sejr.

Der var dømt brag denne tirsdag aften i Vojens. Det var nemlig kamp 1 i, hvad der på papiret ligner, en benhård semifinale-serie mellem SønderjyskE og de evige rivaler fra Esbjerg Energy.

Begge hold havde haft lidt over en uges pause, idet både SønderjyskE og Esbjerg hurtigt fik besejret henholdsvis Aalborg og Rødovre i deres respektive kvartfinaler. Derfor kunne man måske forvente at begge hold lige skulle have gang i skøjterne igen, men der var fuld gang i kampen fra start. Scott Campbell var tæt på efter 30 sekunder, ganske kort efter var det Esbjerg som testede Joni Myllykoski, hvorefter Mads Lund rundede en livlig indledning af med at styre pucken millimeter uden om stolpen.

Det var en tæt første periode, hvor holdende var påpasselige med ikke at blotte sig bagude. Derfor var der ej heller de store åbne målchancer i midten af perioden, men det lykkedes Esbjerg Energy at bringe sig foran, da Søren Nielsen var hurtigst over en retur.

Det fik intensiteten til at stige et par grader og Mark Lee var tæt på at udligne, men Jeff Frazee i Esbjerg-målet havde lige det fornødne held til at forpurre forsøget. Det var dog småt med chancer til begge hold i en meget tæt første periode, men både Cory Quirk og Antti Hölli var meget tæt på at udligne Esbjergs føring, som dog holdt perioden ud.

SønderjyskE kom godt ud til anden periode og var først på flere pucke. Det medførte flere overtalsituationer, og i en af disse, kunne Thomas Spelling udligne til 1-1 efter godt forarbejde af Tyler Gotto. Føringen fik dog ikke lov til at stå længe, idet Mike Dalhuisen med et projektil fik bragt gæsterne foran med en, og et par minutter senere kunne Esben Nielsen bringe Esbjerg foran til stillingen 1-3.

SønderjyskE var dermed nødsaget til at agere offensivt, men et kynisk Esbjerg mandskab kunne bringe sig foran med både 1-4 og 1-5, en hård skæbne for hjemmeholdet, som ikke havde den fornødne skarphed og det fornødne held denne aften i Vojens.

SønderjyskE forsøgte at presse gæsterne i kampens sidste tyve minutter, og det brændte flere gange på foran gæsternes mål, men symptomatisk for kampen, hoppede pucken den forkerte vej.

Dog fik hjemmeholdet bragt en smule spænding tilbage i kampen, da to overtalssituationer blev udnyttet af henholdsvis 750 kamps jubilar Kim Lykkeskov og minuttet efter Cory Quirk. Det åbnede kampen og det blev rigtig tæt, da Cory Quirk med sit andet mål fik reduceret Esbjergs føring til et mål. Tættere kom hjemmeholdet dog ikke, og Esbjerg kunne udnytte det tomme mål, til at sætte den afgørende pind til slutstillingen 4-6. Slutspurten kom dog en anelse for sent og Esbjerg kunne drage tilbage mod det vestjyske med en sejr og dermed en føring i serien på 1-0

Sønderjyske kan dog se tilbage på en god sidste periode, hvor holdet fik lagt det fornødne pres på gæsterne og hvor man fik hul på Jeff Frazee i Esbjerg-målet. Den indsats skal de lyseblå tage med til Esbjerg på fredag, hvor det næste slag skal stå i hvad der ligner en rigtig spændende serie.

Kaptajn Kim Lykkeskov kunne efter kampen gøre status på hans jubilæums-kamp, som ikke formede sig som ønsket:” Synes egentlig det er en tæt første periode. Vi har et par gode muligheder, men timingen var ikke helt hvor den skulle være. Det kan ske, når man har haft en lidt lang kamp-pause, man når ikke helt den samme fart og intensitet ved træning. Men synes vi sluttede godt af, og det tager vi med til Esbjerg på fredag”

Cheftræner Dan Ceman var enig i hans kaptajns opfattelse af kampen som helhed: “Synes egentlig at vi spiller en ok første periode. Vi var lidt sløsede i vores afslutninger, men det var næsten som man kunne forvente efter den lange pause. Desværre havde vi en dårlig anden periode, hvor vi ikke sad tæt på modstanderen og hvor vores defensiv ikke stod godt. Det gav Esbjerg for mange åbne chancer, som de var gode til at udnytte” konstaterede Ceman.

Ikke alt var dog helt skidt denne tirsdag og Ceman kunne også se lyset, frem mod fredagens slag på udebane:”Det var godt at få et par mål til sidst. Jeg synes at det viser god moral og egentlig tror jeg kun det er små ændringer der skal til for at vi spiller det spil vi kan. Vi skal tilbage til at spille rigtig play-off hockey, vi skal spille mere roligt og kontrolleret, og ikke forcere tingene. Det vil gøre en forskel”, slutter Ceman.

 

Kampen i tal

SønderjyskE – Esbjerg Energy 4-6 (0-1, 1-4, 3-1)

08:11 0-1 Søren Nielsen uass
24:43 1-1 Thomas Spellling ass Tyler Gotto
25:47 1-2 Mike Dalhuisen
29:30 1-3 Esben Nielsen
32:56 1-4 Matthew Pistilli
35:56 1-5 Mario Lamoureux
55:18 2-5 Kim Lykkeskov ass Mads Lund & Mads Bødker
55:40 3-5 Cory Quirk ass Mark Lee & Scott Campbell
59:44 4-5 Cory Quirk ass Tyler Gotto & Mark Lee
59:59 4-6 Aron Lee

Udvisninger : SønderjyskE 3 x 2 Esbjerg Energy 7 x 2

Tilskuere 4019 i SE-Arena

 

 


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus