Søg

SønderjyskE vinder grundspillet

Per Jessen, 29. februar 2016, kl. 22:05

SønderjyskE viste høj moral og stor vilje, og sikrede med en 4-1 sejr i aftenens kamp mod Esbjerg Energy den eftertragtede førsteplads i metalligaen. Det var dog ikke uden først at have været den ene deltager i et intenst lokalopgør, hvor der som altid var mere end blot tre point på spil

Det er nemlig altid intenst når Esbjerg og SønderjyskE  krydser stave, og i aften var ingen undtagelse da vestjyderne agerede værter i sidste spillerunde af grundspillet.
SønderjyskE kunne sikre sig førstepladsen, mens Esbjerg ikke havde andet end æren at spille for, men det og så at slutspillet ligger lige om hjørnet, var også rigeligt med ingredienser til en god gang ishockey.

SønderjyskE lagde godt fra land og havde et par gode muligheder ved Darcy Zajac og Thomas Spelling, og var i det hele taget spilstyrende i kampens indledning, som bød på hockey i højt tempo og gode tacklinger. Esbjerg Energy forsøgte at ryste gæsterne ved hurtige omstillinger, og ved en sådanne fik de bragt sig foran, da Aaron Lee effektivt udnyttede en opspilsfejl og dermed var vestjyderne foran med 1-0.

Resten af første periode bød på ganske få chancer, dog var SønderjyskE tæt på af flere omgange i en overtalssituation, men pucken sprang lige den forkerte retning i det afgørende øjeblik. Intensiteten var også stigende med flere små bataljer rundt omkring på isen, og det var tydeligt at slutspillet er lige om hjørnet.

Anden periode bød på knap så megen intensitet som første. Der var ganske få chancer til begge mandskaber, og meget af spillet foregik i midtzonen, hvor defensiven fra begge hold havde held med at være spilforstyrrende i begge retninger.

SønderjyskE forsøgte at få flyttet presset ned imod Jeff Frazee i Esbjerg-målet, og blandt andet Anders Førster havde nogle gode aktioner og Kim Lykkeskov havde en stor chance for at udligne Esbjergs føring, men måtte se sit forsøg blokeret af Esbjergs målmand. De to holds målmænd havde generelt ikke så meget at se til, idet der var ganske få skud, som nåede ind til målet.

SønderjyskE lagde fra starten af sidste periode mere pres på Esbjerg, som naturligt nok var mere fokuserede på at forsvare den føring de havde med ind til de sidste tyve minutter. Det resulterede i flere nærgående forsøg, og både Mark Lee og Michael Eskesen kunne med lidt held kunne have bragt balance i regnskabet.

Men hvad de ikke kunne, kunne Thomas Spelling til gengæld, da han med lidt over ti minutter tilbage hamrede pucken ind bag Jeff Frazee i Esbjerg-målet, på et tidspunkt hvor SønderjyskE var i overtal. Dermed var kampen helt åben, og herefter fulgte en tæt periode af kampen, hvor både tempo og intensitet blev skruet gevaldigt i vejret. Begge hold havde gode muligheder, men isæt Joni Myllykoski havde nogle fantastiske indgreb, og i det hele taget var det nogle højdramatiske minutter i Granly Hockey Arena, hvor 1445 tilskuere så på, heraf en fabelagtig opbakning til de sortklædte kæmpere fra Sønderjylland.

Powerplay var afgørende denne aften, for med 3 ½ minut tilbage faldt afgørelsen, da Michael Eskesen kunne få pucken i nettet og dermed bane vejen for førstepladsen i metalligaen. Stor glæde blandt både spillere og fans, og den blev ikke mindre da først Darcy Zajac og derefter Mark Lee kunne få pucken i det tomme net og dermed endte kampen 4-1 til SønderjyskE, som dermed vinder grundspillet i metalligaen og dermed har både første-valg til det kommende slutspil og også fordel af hjemmebane igennem slutspillet

Kampen i tal
Esbjerg Energy – SønderjyskE 1 – 4 (1-0, 0-0, 0-4)
06:13 1-0 Aaron Lee uass
47:16 1-1 Thomas Spelling ass Tyler Gotto & Cory Quirk
56:29 1-2 Michael Eskesen ass Mads Lund & Kim Lykkeskov
58:40 1-3 Darcy Zajac uass
59:11 1-4 Scott Campbell ass Kim Lykkeskov

Udvisninger
Esbjerg Energy 6 x 2 SønderjyskE 2 x 2
Tilskuere 1449 i Granly Hockey Arena


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus