Søg

SønderjyskE vinder europæisk finale og skriver dansk ishockeyhistorie

Jacob Ravn, 12. januar 2020, kl. 19:31

SønderjyskE Ishockey vinder Continental Cup på hjemmebane i Vojens og bliver det første danske hold, der henter en europæisk klubtriumf. Sejren giver adgang til Champions Hockey League i næste sæson.

Søndag blev der skrevet dansk ishockeyhistorie i Vojens.

Foran 4.107 tilskuere i Frøs Arena blev polske Cracovia Krakow besejret med 3-1, og dermed hentede SønderjyskE den tredje sejr af tre mulige, da engelske Nottingham Panthers og hviderussiske Neman Grodno blev besejret fredag og lørdag.

Det var første gang, at det blev afholdt en europæisk finale i Danmark, og det var første gang, at et dansk hold gik helt til tops. SønderjyskE Ishockey repræsenterede Danmark på bedste vis i turneringen, og ”Der er et yndigt land” gjaldede i Vojens efter søndagens triumf.

Den historiske sejr i Continental Cup, der er ishockeyens pendant til Europa League i fodbold, betyder også, at SønderjyskE skal spille i Champions Hockey League i næste sæson.

SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen var meget stolt af sit ishockeymandskab efter søndagens europæiske triumf.

– Det er kæmpe stort for SønderjyskE og for dansk ishockey. Vi har skrevet historie, og vores navn bliver indgraveret på det store trofæ. Jeg er meget, meget stolt af de her drenge, siger Klaus Rasmussen.

– Det har været en fantastisk weekend for os. Vi havde drømt om, at vi kunne spille med om medaljer til det sidste, og at vi går helt til tops på hjemmebane, er en enestående oplevelse. Jeg er glad for, at vores fans, sponsorer og frivillige får den her oplevelse, og i næste sæson er vi igen sikret store oplevelser i Sønderjylland, når vi er med i gruppespillet i Champions Hockey League, siger Klaus Rasmussen.

– Det kræver stort arbejde at afholde sådan en turnering her, og det er første gang, at opgaven skal løftes i Danmark, men alle har knoklet for, at det her skulle blive en mindeværdig finale. Der er over 4000, der bakker os op i den afgørende kamp, og vi har haft omkring 13.000 tilskuere inde i weekenden, og jeg må rette en kæmpe tak til alle, der har hjulpet til med at afvikle finalen på flotteste vis, siger Klaus Rasmussen.

Forward Steffen Frank var med, da SønderjyskE Ishockey som det første danske hold hentede en medalje i Continental Cup i 2011 – en bronzemedalje i Minsk – og denne gang endte det altså med den første danske guldmedalje nogensinde.

– Det er en fantastisk følelse. Det har været en hektisk weekend, hvor holdet har vist sig frem på bedste vis. Der har været mange gode præstationer i de tre kampe, men det her er først og fremmest en holdpræstation. Vi har vist, hvad vi kan, når det virkelig gælder, og der er leveret hockey, der er slutspillet værdigt, og vi tager mange gode erfaringer med os videre, siger Steffen Frank.

SønderjyskE Ishockey har spillet tre kampe ved Continental Cup på under 48 timer, men der bliver ikke tid til at hvile på de europæiske laurbær ret længe. Allerede tirsdag aften er der kamp igen, når Rungsted gæster Frøs Arena i Vojens – denne gang i Metal Ligaen.

Foto: sebfoto.dk


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus