SønderjyskE stormede i semifinalen

Med en sejr på hele 7-3 vandt SønderjyskE også kamp fire hos Herning Blue Fox fredag aften. Dermed vandt SønderjyskE kvartfinalen med sikre 4-0 i kampe. Yannick Vedel gik målamok med fire fuldtræffere.

26-årige Yannick Vedel har ikke spillet meget slutspil i sin karriere, og aftenens kamp glemmer han ikke foreløbigt. Med fire mål blev han endnu en gang Hernings onde ånd. Forskellen i serien har dog ikke kun været Vedel. Alle fire kæder har budt ind hos SønderjyskE, der i de fire kampe har scoret 21 mål. Og i målet var Patrick Galbraith en sikker sidste skanse endnu en gang med 31 redninger.

Værterne bed godt fra sig i første periode, men SønderjyskE havde momentum med i bagagen fra de tre første kampe og en veloplagt Galbraith. Den sønderjyske keeper havde tidligt i opgøret en flot redning på en friløber. Kort efter kom Herning i powerplay, men Vedel slog til første gang, da han scorede i undertal. Special teams kørte godt i aften, og Matt Salhany kunne kort før første pause fordoble føringen i et powerplay.

Målene begyndte at vælte ind i anden periode. Martin Eskildsen scorede efter blot 18 sekunder, da han fik pucken serveret af Brendan Harms. Vedel gjorde det til 4-0, da han smækkede pucken op i målhjørnet bag en prisgivet Frederik Søgaard i Herning-målet. Værterne fik i det næste skift reduceret ved Thomas V. Andersen, og det var første gang i serien, at en anden Herning-spiller end Morten Poulsen og Kristian Jensen kom på måltavlen. Men lige lidt hjalp det for Herning, da Vedel også fik et powerplay-mål på kontoen, og med 5-1 lignede det en tidlig afgørelse på kampen. Herning fik dog lidt kunstigt åndedræt med i omklædningsrummet via en reducering i slutsekunderne af anden periode. Dermed lyseblå føring på 5-2 efter 40 minutter.

Herning kom dog ikke tættere på. Vedel fik scoret sit fjerde mål i det 55. minut, og i otte kampe mod Herning denne sæson har han scoret vanvittige 12 mål. At Herning fik pyntet til sidst med en scoring kunne ikke ødelægge festen. Victor Rollin Carlsson lukkede og slukkede med en scoring i tomt mål.

Nu kan spillerne se frem mod en spændende semifinaleserie. Videre til semifinalerne med 4-0 i sejre er Rungsted Seier Capital og Aalborg Pirates også. Vinder Esbjerg Energy serien mod Frederikshavn White Hawks, så får SønderjyskE Rungsted som modstander, men vinder Frederikshavn serien, så venter Aalborg Pirates i stedet. Semifinalerne kan tidligst starte fredag den 26. marts. Går Esbjerg-Frederikshavn i syv kampe, så starter semifinalerne først tirsdag den 30. marts.

Herning – SønderjyskE 3-7 (0-2, 2-3, 1-2)
05.47 0-1 Yannick Vedel (D.Hansen) SH
19.24 0-2 Matt Salhany (Eskildsen, Prapavessis) PP
20.18 0-3 Martin Eskildsen (Harms)
23.24 0-4 Yannick Vedel (Salhany, Brown)
23.45 1-4 Thomas V. Andersen (Christensen)
27.10 1-5 Yannick Vedel (Carlsonn, Boysen) PP
39.28 2-5 Anders Poulsen (Andersen, Christensen)
54.21 2-6 Yannick Vedel (Salhany, Little)