Søg

SønderjyskE stækkede ørnene til sidst

Jesper Klitgaard, 13. november 2016, kl. 21:19

En sen søndag aften i en iskold skøjtehal placeret i en halvgrå forstad til København, lyder nok ikke af tempofyldt og intenst ishockey, men det var faktisk hvad der blev serveret for tilskuerne denne søndag aften i Herlev. SønderjyskE kom bedst fra det og kunne tage tilbage til fastlandet med 3 point, i en kamp hvor især Thomas Spelling gjorde et godt indtryk

Sidst SønderjyskE var i den københavnske forstad, skulle Derek Damon kun bruge 50 sekunder for at bringe de lyseblå foran, da han på Kim Lykkeskovs oplæg kunne score kampens eneste mål, og det var på en næsten tro kopi af dette mål, at SønderjyskE allerede efter 57 sekunder kunne bringe sig foran, da Thomas Spelling kunne sætte en stav på Kim Lykkeskovs glimrende tværpasning.

Det blev starten på et godt pres fra SønderjyskE, som fra kampens start virkede aggressive og af flere omgange fastholdt værterne fra Herlev i egen zone. Godt nok fik ørnene udlignet efter lidt tilfældigt spil i overtal, men det ødelagde ikke indtrykket af det var SønderjyskE som var kontrollerende og de fortsatte den massive forechecking af Herlev, som i flere momenter var fanget i egen zone og kun uheld forhindrede gæsterne at komme foran.

Derfor var det også helt efter spil og chancer at SønderjyskE kunne bringe sig foran. Derek Damon jagtede en løs puck i hjørnet og fik lagt denne hen til Harrison Reed, som med et tørt håndledsvip kunne bringe sit hold foran med 2-1, som også blev resultatet af første periode.

Hvor SønderjyskE var kommet godt ud fra første periode, så startede de anden periode ganske dårligt. Først fik Herlev udlignet til 2-2 i overtal og ganske kort efter tog de også føringen, da en hurtig omstilling endte med endnu en scoring til værterne.
De lyseblå krigere fandt dog hurtigt tilbage til takterne fra første periode, og blev igen det kontrollerende mandskab. Der var derfor heller ingen som kunne sige noget til, at det igen var gæsterne som kunne bringe sig i front, idet Thomas Spellling med sit andet mål i kampen gjorde det til stillingen 4-3. Kort forinden havde Danny Hobbs nemlig udlignet til 3-3 på et godt oplæg fra Harrison Reed.

Herlev ville dog stadig lege med, og man må give de sort-gule at de har et fighterhjerte ud over det sædvanlige. Det sås tydeligt 30 sekunder før anden periodes udløb, hvor en ung Herlevspiller jagtede en hurtig omstilling, fangede pucken og på trods af at chancen så ud til at være løbet ud i sandet, alligevel med vilje og lidt held fik pucken sneget forbi Kasper Krog.

Dermed var der lagt op til en tæt sidste periode. SønderjyskE kom godt ud og virkede opsatte på at styre slagets gang, og deraf opstod også flere gode muligheder, hvor især kæden med Reed, Hobbs & Damon konstant var årsag til uro i Herlevs defensive zone, hvor især Reed var en konstant trussel med sin hurtighed og aggresivitet.
Lykkeskov-kæden ville dog ikke stå tilbage for de andre, og især ikke Thomas Spelling der med sin hurtighed fik sat et par modstandere af, og fandt med en følt pasning Mads Lund, som nemt kunne sætte pucken i det halvtomme net til 5-4 til de gæstende sønderjyder.

SønderjyskE havde mang skud på mål og var gennem hele kampen gode til at komme foran modstanderens net. Det skabte flere gode muligheder og det brændte ofte på foran Herlevs mål, når gode styringer og skud udefra gjorde livet svært for Marc Schlæger i københavnernes mål, men denne gjorde kampen igennem en rigtig god figur.

Det gjorde unge Kasper Krog ligeledes, som blandt andet var sikkerheden selv da SønderjyskE med lidt over tre minutter tilbage af kampen kom en mand i undertal. Flere gange brændte det på, men lige så mange gange fik Krog reddet kastanjerne ud af ilden, og da Derek Damon med et minut tilbage kunne score i tomt mål, var kampen afgjort til stor glæde for holdet og for de imponerende mange fantastiske supportere, som var taget den lange vej for at støtte op omkring holdet.

Kampen i tal: Herlev Eagles – SønderjyskE 4-6 (1-2,3-2,0-2)
00:57  0-1 Thomas Spelling (Lund, Lykkeskov)
05:18  1-1  Yannick Vedel (Knackstedt, Bjerrum)
14:11   1-2 Harrison Reed (Damon, Granath)
21:51  2-2 Christian Vaagensø (Søndergaard, Binderup)
22:59 3-2 Frederik Bjerrum (Mathiesen)
32:16  3-3 Danny Hobbs (Reed)
33:05  3-4 Thomas Spelling
39:29  4-4 Lukas Lundvald Nielsen (Vagensø)
43:18  4-5 Mads Lund (Spelling, Wargh)
59:00 4-6 Derek Damon EN

Skud: Herlev Eagles 25   SønderjyskE  44

Udvisninger:
Herlev Eagles  2×2 + 1 x 10
SønderjyskE  4 x 2
Tilskuere: 427 i Herlev skøjtehal

Foto: A. Stollig


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus