Søg

SønderjyskE sled sig til point

Jesper Klitgaard, 27. december 2019, kl. 21:59

SønderjyskE blev til tider presset hårdt af et virkeligt godt spillende tophold fra Aalborg Pirates. Fightervilje og en tro på at alt kan lade sig gøre, gjorde dog at de lyseblå kunne hente det ene point, og med lidt held kunne have taget alle tre. Stor kamp af Nikolaj Henriksen og point i debuten til Justin Maylan

Det var tempofyldt fra start, hvor det var ganske få skud, der kom ind på de to målmænd. Dertil var de to defensiver ganske enkelt for godt opstillede, og spillet bølgede ganske meget frem og tilbage.

Det blev dog gæsterne som først fik hul på bylden, da de efter tilfældigheder kunne udnytte kampens første overtal. Målet gav gæsterne momentum, og minutterne efter havde SønderjyskE fokus på at holde styr på forsvaret foran Nikolaj Henriksen.

Det fik de langsomt, men sikkert, og pludselig blev kampen vendt på hovedet. Først var det MacGregor Sharp, som rundede Georg Sørensen som afslutning på en god pasning fra Josh MacDonald, og mindre end 30 sekunder senere kunne Daniel Nielsen sende SønderjyskE i front. Værd at bemærke i den anledning var, at Justin Maylan kunne assistere, og dermed fik sit første point for SønderjyskE.

Gæsterne lagde et stort pres på Sønderjyske straks fra anden periodes start og Nikolaj Henriksen måtte hive store redninger frem på et tidspunkt hvor gæsterne var en mand i overtal. Henriksen spillede generelt en flot kamp, og kunne ikke lastes for nogle af aftenens scoringer. Pucken fik dog love at passere ham en enkelt gang, men var stolpen en god ven af de lyseblå.

Hverken Nikolaj eller stolpen kunne dog stille noget op, da Nikolaj Carstensen afsluttede en flot solotur ved at sende en puck helt op i det lange hjørne til en, vel nok fortjent, udligning.
Det blev også til endnu en føring til gæsterne, da Jonas Jakobsen sendt en puck imellem venner og fjender fra en spids vinkel. Det kom efter en periode, hvor gæsterne havde fortsat det massive pres på SønderjyskE, og hvor gæsternes offensive forchecking gjorde det vanskeligt for SønderjyskE at spille sig systematisk ud af egen zone.

Sidst i perioden blev der tændt lidt op under gemytterne, da Victor Panelin Borg måtte tage plads i straffeboksen, efter at sendt Steffen Frank i banden, hvilket udløste lidt tumult og et overtal til SønderjyskE.

Sidste periode blev straks mere lige end de midterste tyve minutter. Aalborg var knap så aggressive , hvilket gav SønderjyskE lidt mere ro til at spille sig op i angrebet. Det gav et par gode muligheder og stolpen kom to gange gæsterne til hjælp.

SønderjyskE fik en gylden mulighed i overtal, og bedst som man troede at det ikke blev til noget, dukkede Phil Lane op på og sendte returen i nettet til en skøn udligning med under to minutter tilbage af kampen.

Det blev dog gæsterne, som med en scoring i overtiden kunne tage det ene ekstrapoint, og ser man på kampen som helhed, så var det ikke helt ufortjent. SønderjyskE fik sig kæmpet flot tilbage i kampen, og kunne med lidt held have lukket kampen til sidst i tredie periode.

Nu gav det et enkelt point, og det er bestemt værd at tage med sig ind i de to kampe som kommer den 29. og 30. hvor det er lokalopgør mod Esbjerg, som er på menuen. De kampe lægger vi op til de kommende dage

Kampen i tal: SønderjyskE – Aalborg Pirates 3-4  e.f.s.(2-1,0-2,1-0,0-1)
07:53  0-1  Pierre-Oliver Morin (Højbjerg, Krogsgaard) pp1
18:15   1-1  MacGregor Sharp (MacDonald, Frank)
18:42  2-1  Daniel Nielsen (Maylan, Eskildsen)
24:53  2-2  Nikolaj Carstensen (Morin)
29:51  2-3  Jonas Jakobsen (Højbjerg)
58:04  3-3 Phil Lane (Sharp, Bjerrum) pp1
61:23  3-4 Martin Højbjerg (Jakobsen)

Udvisninger:
SønderjyskE: 3 x 2
Aalborg Pirates: 6 x 2 + 1 x 10 (Panelin-Borg)

Tilskuere: 3329 i Frøs Arena i Vojens

Foto: A.Stollig


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus