Søg

SønderjyskE skriver med hurtig amerikaner

Per Jessen, 22. juli 2020, kl. 11:00

Amerikaneren Cam Brown har skrevet kontrakt med SønderjyskE Ishockey. Den 27-årige center kommer til Europa med god fart i skøjterne.

SønderjyskE-sportschef Kim Lykkeskov er i gang med at få holdkortet på plads til den kommende sæson, og han glæder sig over, at kontrakten med Cam Brown er kommet i hus.

– Vi får en bevægelig og hurtig spiller, der har kvaliteter i både det offensive og defensive spil. Og så er han sulten efter at prøve sig af i SønderjyskE og Metal Ligaen. Det bliver hans første sæson i Europa, forklarer Kim Lykkeskov.

Sidste sæson var Cam Brown topscorer i hjemlandet hos ECHL-klubben Wheeling Nailers. På CV’et står han noteret for i alt 158 kampe og 138 point i ECHL, hvor han sidste sæson blev udtaget til allstar-kampen. Han har også spillet kampe i AHL for Wilkes-Barre/Scranton Penguins, der ligesom Nailers er farmerklub for NHL-klubben Pittsburgh Penguins.

Med sine 170 cm rager Brown ikke så højt op over isen, men han er en spiller som fylder godt, når det gælder synlighed på og uden for isen. Der er hentet referencer ind, blandt andet fra Lykkeskovs gamle holdkammerat, målmanden Alfie Michaud, der gennem flere år har været del af trænerstaben hos University of Maine.

– Cam besidder også nogle gode lederegenskaber. Han var sidste sæson assisterende kaptajn, og han var kaptajn, da han spillede for University of Maine, udtaler Kim Lykkeskov.

Under forudsætning af den endelige godkendelse fra licensudvalget efter ferien, så kan Brown støde til SønderjyskE’s hold, der starter træningen op i august frem mod den kommende sæson.

Fakta Cameron Brown
Født: 25.03.1993
Land: USA
Position: Center
Højde: 170 cm
Vægt: 71 kg
Tidligere klubber: New Hampshire Jr. Monarchs, Sioux City Musketeers, Youngstown Phantoms, Univ. of Maine, Adirondack Thunder, Springfield Thunderbirds, Wilkes-Barre/Scranton Penguins, Wheeling Nailers
Statistik: https://www.eliteprospects.com/player/96859/cameron-brown


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus