Søg

SønderjyskE pelsede rævene

Copus, 21. februar 2016, kl. 1:55

SønderjyskE og Blue Fox Herning plejer at spille intense kampe, når de to stormagter indenfor dansk ishockey mødes, og i aften var ingen undtagelse. En tæt kamp fandt sin vinder sent i kampen, da en af de bedste spillere i øjeblikket i dansk ishockey, Mads Lund, bragede et flot slagskud ind til føringsmålet, og hvor SønderjyskE efter en god tredje periode kunne tage den samlede sejr på 2-0.

Der plejer at være tæt når de to mandskaber mødes og første periode var heller ingen undtagelse. Begge holds spillere var opsatte på at levere god ishockey, hvilket også lykkedes langt hen af vejen. Der var god timing i både afleveringer og skøjteløb, der var godt med saft i tacklingerne og spillerne havde lige den tænding der skulle til for at holde det intenst, men rent.

De helt åbne chancer var der ikke så mange af, men det gjorde ikke underholdningen mindre for de mange tilskuere denne fredag i SE Arena. Både gæsterne fra Herning og hjemmeholdet havde et par gode muligheder, men både SønderjyskEs Joni Myllykoski og Hernings Lubos Pisar stod godt i vejen på de få muligheder som opstod, og derfor endte første periode uden scoringer.

Anden periodes indledning bød på lidt mere stationær spil i de to ender af banen. Først var det gæsterne som lagde et godt pres på de sønderjyske værter, som dog svarede igen ved at fastholde rævene i deres egen zone i et lige så godt pres.
Tempoet kunne ikke helt følge med det fra første periode, og da de to hold spillere ( og trænere) kender hinanden så godt, så blev det en meget tæt affære, hvor meget af spillet foregik i midtzonen.

SønderjyskE kom lidt under pres sidst i perioden via et par undertalssituationer, men var af flere omgange tæt på at score selv, da først Anssi Rantanen og lidt senere Thomas Spelling var tæt på at være de første som fik nettet til at blafre denne aften.

Tredje periode var langt hen af vejen en tro kopi af anden, hvor det tætte spil fik lov at fortsætte og hvor de chancer der opstod, kom til verden mere efter tilfældigheder som efter gennemspillede angreb. Flere gange var det ligeved og næsten for begge mandskaber, men helt tæt på kom det aldrig.

Men når det er så tæt, er det ofte profiler som kan og skal få tingene til at gå op i en højere enhed, og sådan en har SønderjyskE en brandvarm en af slagsen af i øjeblikket. Hjemmeholdet var i overtal, da en lækker baghåndspasning lige pludselig lå frit til Mads Lund, og han sendte med et dommedagsdrøn af et slagskud pucken forbi en chanceløs Lubos Pisar til en 1-0 føring til hjemmeholdet. Kæden med Lund, Førster og Campbell, havde igennem kampen mange gode momenter og derfor var det fortjent at det var et medlem fra denne kæde som brød den lange scoringstørke.

Herefter var SønderjyskE ovenpå og var efter et flot gennemspillet powerplay tæt på at bringe sig yderligere foran, men stolpen og Pisar i skøn forening stod i vejen for Mark Lee’s afslutning tæt under mål.
To mål blev det dog til, da Thomas Spelling fik pucken serveret og forsøgte at finde Lee på bagerste stolpe, men pucken blev rette af undervejs og snød Pisar i herningmålet og gled ind til en 2-0 føring, med få minutter tilbage af kampen.

Dermed sluttede kampen 2-0 til hjemmeholdet som naturligt nok var mere end tilfredse efter kampen, hvor cheftræner Dan Ceman kunne gøre status
– Det var en tæt kamp, med god fight og intensitet fra begge mandskaber. Vores defensiv var rigtig god her til aften, og vi gav ikke mange chancer væk. Det gjorde Herning heller ikke, men sådan er det når vi møder dem, det er altid tæt, konkluderede Ceman, som også havde gjort sig sine tanker om hvad der blev vendepunktet
– Zajac’s kæde havde et rigtig godt skift i tredje periode, hvor vi for første gang fik flere chancer og de kørte på og på. Det gjorde Herning lidt trætte, og lige efter tog de en udvisning, som vi udnyttede med et rigtig flot mål fra Lund. Herefter synes jeg vi har et lille overtag i kampen, og fik den vigtige 2-0 scoring og herefter sejren, slutter en tilfreds Dan Ceman.

Længere inde i omklædningsrummet sad en glohed profil og pustede ud. Mads Lund havde nemlig med sit vigtige føringsmål, lagt kimen til den samlede sejr, hvilket han naturligt var mere end tilfreds med
– Det var fedt, og det er fedt at sidde herinde med en hel flok knægte som ønsker de havde et lige så godt skud som mig, storgrinede Lund, mens han under drilske kommentarer fra holdkammeraterne kunne gøre status over sit føringsmål.
– Darcy ( Zajac, red) ligger en blød puck lige foran mig, og så rammer jeg den som den skal rammes. Det var skønt, og jeg havde også lige et par øjeblikke til at nyde den på storskærmen, da vi sad på bænken igen, slutter Lund.

Kampen i tal
SønderjyskE – Blue Fox Herning 2- 0 (0-0, 0-0, 2-0)
49:42 1-0 Mads Lund ass Darcy Zajac og Michael Eskesen
56:57 2-0 Thomas Spelling uass

Skudstatistik: SønderjyskE 18 Herning 15
Udvisninger SønderjyskE 4 x 2 Herning 4 x 2
tilskuere: 4342


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus