SønderjyskE måtte se sig besejret i Bitcoin Arena

Søndagens tredje DM-semifinale gav et 3-4-nederlag til SønderjyskE efter endnu en tæt dyst. Dermed fører dagens værter fra Rungsted Seier Capital nu serien med 2-1 i kampe.

Det var akkurat lige så spændende og tæt, som i de to første opgør. Igen var der taler om marginaler og forskellen var igen blot et enkelt mål. Nogle ting var dog anderledes. Denne gang var Rungsted effektive i powerplay, men omvendt scorede SønderjyskE kampens første mål.

Martin Eskildsen bragte nemlig SønderjyskE foran efter ni minutter, men værterne fik udlignet inden første pause. En godt første periode af SønderjyskE, som havde godt styr på Rungsteds offensiv.

Hjemmeholdet spillede noget mere afventende end de tidligere opgør, men da chancen bød sig i et powerplay i anden periode scorede Rungsted deres første powerplaymål i serien. SønderjyskE-backen Daniel Hansen stod for udligningen kort før anden pause. Eskildsen og Cam Brown arbejdede godt bag Rungsted-målet, og Brown fandt en fremstormende Hansen, der fik scoret ved højre stolpe.

SønderjyskE gik ind til tredje periode med momentum, og set med lyseblå briller, så virkede alt godt. Værterne kom dog godt ud af omklædningsrummet og bed fra sig. Rungsted-profilen Nichlas Hardt scorede det vigtige 3-2-mål i det 46. minut. Nu skulle SønderjyskE jagte endnu en udligning, men det blev gjort sværere af en udvisning. Der skulle meget til dommerne fløjtede i dagens kamp, og da Galbraith blev ramt på siden af hjelmen, så den sad løst, kørte spillet også videre. Galbraith brokkede sig til en udvisning, som Rungsted straffede med endnu et powerplay-mål og dermed 4-2. SønderjyskE fik pyntet til sidst, da William Boysen med kampens detalje fik styret et skud fra Brendan Harms ind over keeperen.

Der er dog ingen grund til at hænge med hovedet alt for længe. Tirsdag gælder det kamp fire, hvor SønderjyskE jagter en udligning. Der er kampstart kl. 20.30, og TV2 Sport sender live fra Frøs Arena.

Rungsted – SønderjyskE 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)
09.02 0-1 Martin Eskildsen (M.Hansen, Førster)
14.40 1-1 Tim Daly (Persson, Gammelgaard)
26.13 2-1 Mattias Persson (Hardt, Hanna) PP
37.38 2-2 Daniel Hansen (Brown)
45.16 3-2 Nichlas Hardt (Jensen, Sarault)
53.38 4-2 Tim Daly (Persson, Sarault) PP
57.46 4-3 William Boysen (Little)