Søg

SønderjyskE lod igen piraterne gå planken ud

Per Jessen, 30. januar 2019, kl. 22:14

Det er under to uger siden, at SønderjyskE kørte Aalborg Pirates over med 6-0 på hjemmebane. I aftenens kamp var det piraternes tur til at agere værter, men igen blev det til en sikker sejr.  4-1 og blandt målscorerne var den nybagte far Matt Prapavessis.

– Jeg er meget tilfreds. Vi går op og spiller et direkte opgør om andenpladsen og kvitterer med en sikker 4-1-sejr. Tre dejlige og vigtige point, siger sportschef Kim Lykkeskov.

For anden gang under en uge kørte Lykkeskov og Co. med spillerbussen til Aalborg. I fredags vadede SønderjyskE i målchancer i Final4-semifinalen mod Frederikshavn Whitehawks. I dag var SønderjyskE heldigvis langt mere effektive på samme is.

Allerede midtvejs i første periode førte gæsteholdet 2-0. Først scorede Daniel Galbraith sit andet mål på keeper Ronan Quemener denne sæson, og efterfølgende slog Phillip Marinaccio til med en scoring. Høj effektivitet af SønderjyskE, som blot havde fem skud mod mål i første periode, der sluttede med et par powerplays til hjemmeholdet. SønderjyskE holdt dog stand, og da Cam Braes blev udvist i starten af anden periode hos hjemmeholdet, så slog SønderjyskE til i det allerførste powerplay. Steffen Frank havde sidste stav på.

Tredje periode startede højdramatisk. Rasmus Lyø udgik efter et sammenstød med Mikkel Højbjerg, som blev sendt i bad. Aalborg fik kort efter reduceret – i øvrigt efter Patrick Galbraith havde holdt målet rent i 113 minutter mod nordjyderne. På trods af målet, så virkede Aalborg-spillerne frustrerede. At holdet måtte gå til anden pause med en pibekoncert i ryggen hjalp næppe på moralen hos værterne.

SønderjyskE holdt sig til gameplanen, selvom det til tider kogte over. Hele 68 udvisningsminutter høstede Aalborg i tredje periode, og mon ikke der også skal kigges nærmere på video på det øksehug Spencer Humphries leverede på Steffen Frank, som også udgik, mens Humphries blev sendt tidligt ud i badet til Højbjerg. Rasmus Mohr kom i øvrigt ind og fik spilletid i stedet for Lyø, og den unge back gjorde det fint.

I slutminutterne lukkede og slukkede Matt Prapavessis i powerplay med målet til 4-1. Det er kun et døgn siden, at Prapavessis blev far, og den nybagte far kunne fejre sin nye titel med sit fjerde sæsonmål.

Fredag gælder det udekampen hos Odense Bulldogs, og søndag kl. 15.00 topkampen hjemme i Frøs Arena mod Frederikshavn White Hawks, hvor SønderjyskE kan tage endnu et skridt mod en top to-placering i grundspillet.

Aalborg Pirates – SønderjyskE 1-4 (0-2, 0-1, 0-1)
05:11 0-1 Daniel Galbraith (Moore, Pietrus)
10:27 0-2 Phillip Marinaccio (Prapavessis, Lyø)
25:00 0-3 Steffen Frank (Moore, Eskildsen) PP
40:37 1-3 Spencer Humphries (Spelling, McNamee) PP
56:06 1-4 Matt Prapavessis (Moore, Desjardins)
Game misc.: Mikkel Højbjerg og Spencer Humphries, AP
Udv.: AP 5×2 + 2×5 + 1×10 (Mads Iversen), SE 7×2
Skud: 25-24
Tilskuere: 2.286


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus