Søg

SønderjyskE kæmpede sig tilbage i serien

Jesper Klitgaard, 1. april 2016, kl. 23:06

Slutspillet kræver ofte noget ekstraordinært, og i aften var ingen undtagelse. Foran en helt fuld SE Arena kunne hjemmeholdet reducere Esbjerg Energys føring i serien til 3-2 og alt er nu åbent før det næste slag skal slås søndag.

SønderjyskE kom ud fra kampens start med god gejst og disciplin. Spillet var kontrolleret offensivt, hvilket gjorde at hjemmeholdet havde pucken mest i kampens indledning, dog uden at komme til de helt store åbne målchancer. Langt størstedelen af spillet foregik igennem perioden i midt-zonen, hvor begge mandskaber stod godt og derfor ikke tillod mange gennemspillede angreb.

Tættest på var Cory Quirk, da et hårdt skud fra Thomas Spelling endte ved amerikaneren, som dog måtte se sit skud blive blokeret millimeter fra mållinien. Senere var både Darcy Zajac og Kim Lykkeskov også ganske tæt på at give de mange fremmødte tilskuere i SE-Arena noget at juble over, men både Nikolaj Henriksen i Esbjerg målet og Joni Myllykoski holdt angriberne fra de to hold fra at score i første periode.

Anden periodes indledning lignede meget første, dog med gæsterne i en lidt mere aggressiv rolle. Flere gange måtte Joni Mylkykoski vise færdighederne, hvor især hans rening på Tyler Grons forsøg, godt kan bære prædikatet “høj klasse”

Herefter skiftede kampen karakter, og SønderjyskE fik en gylden mulighed Mike Dalhuisen måtte tidligt i bad efter en alt for farlig tackling på Thomas Spelling. “Tak” tænkte kaptajn Kim Lykkeskov, og hamrede pucken i det korte hjørne til stor jubel for både medspillere og tilskuere. Et par minutter efter troede samme Lykkeskov og resten af hallen, at han havde bragt hjemmeholdet foran med to, men efter lang tids tænkepause, valgte de to hoveddommere at annullere målet.

Der var chancer til begge mandskaber, og Esbjerg fik en friløber og dermed en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet. Scott Campbell viste dog eminent skøjteteknik, og fik med en flot defensiv aktion forpurret den eller gyldne chance, og dermed sluttede anden periode med en føring til hjemmeholdet.

“Det handlere om gode vinkler på skøjterne” kunne  Scott Campbell lettet konstatere efter kampen. “Jeg så han var afsted, jeg var to meter bag ham, så det var bare at gå den direkte vej til nettet, for jeg vidste jo den var den vej han skulle” grinede amerikaneren

Tredie periode var knapt kommet igang, før SønderjyskE kom i modvind, og Esbjerg Energy kunne udligne til 1-1, da de var en mand i overtal. Det var nu ganske tæt, og der var tætte infights overalt på banen, samt halve og hele chancer til begge mandskaber. Tyler Gotto lagde en puck på mål, og Thomas Spelling stod på det helt rigtige sted og kunne let smide returen i det tomme net. Samme Spelling blev iøvrigt støttet til omklædningsrummet efter tacklingen imod ham, og brugte den lange pause samt resten af perioden til at blive massivt behandlet af den SønderjyskE sundhedsstab.

Det kogte nu i den udsolgte arena i Vojens. Der blev tacklet ud og tacklet  igennem og spillerne gav hvad de havde. Darcy Zajac kastede sig ned og blokerede pucken, Anssi Rantanen tacklede ud og tog defensivt ansvar og som prikken over det berømte i, hev Joni Myllykoski en hel fantastisk, fænomonal, ekstravagant dobbeltredning frem i kampens allersidste sekunder og kunne dermed sammen med resten af de lyseblå kæmper en livsvigtigt sejr, og dermed lever serien i alle bedste velgående.

“Jeg var ikke særligt god i tirsdag i Esbjerg” kom det ydmygt fra den finske sprællemand da han efter kampen. “Derfor var det godt at kunne at kunne hjælpe holdet i dag, og nu tager vi til Esbjerg på søndag og kan spille uden pres.”

Så ydmyg var holdkammeraten Mark Lee ikke, da han blev spurgt om holdet og især Joni’s præstation:”jeg trak ikke vejret det sidste minut, så spændende var det. At Joni hiver sådan en vanvittig redning, er jo det han kan. Han laver de store redninger, han gør os bedre som hold og det viste han i aften”, lød det uselvisk fra den sympatiske Canadier, som også gerne ville gøre status over kampen: ” Det var en krig, det var tæt og det er små bitte ting som afgør kampen. Men det her omklædningsrum kan vende tingene, de har prøvet at vinde før, de har spillet under pres før og kan gøre det igen Nu tager vi til Esbjerg på søndag og kæmper det næste slag”

Kampen i tal:

SønderjyskE – Esbjerg Energy 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

28:34 1-0 Kim Lykkeskov ass Tyler Gotto pp1
42:07 1-1 Tyler Gron
47:18 2-1 Thomas Spelling ass Tyler Gotto & Mark Lee pp1

 

Tilskuere: 5000 og udsolgt i SE Arena, Vojens

 

 


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus