Søg

SønderjyskE gjorde rent bord mod Esbjerg i spøgelseskamp

Per Jessen, 10. marts 2020, kl. 23:34

Med en fin sejr på 4-1 hos Esbjerg Energy lukkede SønderjyskE grundspillet i Metal Ligaen. Det var den sjette sejr ud af seks mulige mod lokalrivalerne denne sæson.

Opgøret blev spillet i en mennesketom hal i Esbjerg som følge af anbefalingerne fra myndighederne i forsøget på at bremse Corona-smitten. Den akkrediterede presse og andet godtfolk i hallen kunne se Esbjerg få den bedste start på kampen, men som den skred frem bed SønderjyskE bedre og bedre sig, og det resulterede i en fortjent sejr.

Det er meget ærgerligt, at slutspillet ikke starter lige om lidt, for SønderjyskE viste igen en disciplineret indsats og en stærk defensiv. De sidste fire kampe af grundspillet er der ikke blevet scoret mod Mario Simionis tropper i spil fem mod med. Esbjergs enlige mål faldt i starten af anden periode i powerplay. I første periode havde Anders Biel med sit første sæsonmål sørget for føringen, og gode redninger fra Nicolaj Henriksen gjorde, at stillingen var 1-1 efter anden periode.

Inden tredje periode efterlyste assistenttræner Jan Jensen mere trafik foran mål, og der blev tydeligvis talt med store bogstaver i pausen. SønderjyskE-spillerne kom meget stærkt ud til tredje periode og satte trumf på med to scoringer i det 46. minut. Først scorede Daniel Nielsen efter forarbejde af Justin Maylan, og i det følgende skift løb Steffen Frank og Patrick Lane fra Esbjerg-forsvaret og kombinerede sig igennem til et fint kontramål med Lane som målscoreren.

Lane spillede en flot kamp, og kort før tid blev han hårdt ramt, da han blokerede et skud. Det symboliserede meget godt den professionelle indstilling, som spillerne igen udviste under de svære arbejdsbetingelser med en spøgelsesagtig hal. Et par minutter før tid fik Maylan lov til at lukke og slukke, da han midt i slottet fik pucken serveret fra Mike Little. Resolut blev den sorte skive hamret ind bag Mathias Seldrup i Esbjerg-målet. Dejligt med fire forskellige målscorere på en aften, hvor topscorer Frederik Bjerrum sad over ligesom Daniel Galbraith og Daniel K. Hansen.

Desværre faldt duksene fra Aalborg Pirates helt sammen og tabte hele 1-10 i Herning. Det betyder, at SønderjyskE sent på aftenen blev skubbet ned på tredjepladsen igen. Med tredjepladsen er der lagt op til, at SønderjyskE får to point med over i et medaljespil, hvor alle møder alle. Nu bliver det spændende at se, hvornår den næste kamp bliver spillet.

Esbjerg – SønderjyskE 1-4 (0-1, 1-0, 0-3)
09:37 0-1 Anders Biel (M.B.Hansen)
21:22 1-1 Jesse Mychan (Pistilli, Andersen) PP
45:31 1-2 Daniel Nielsen (Maylan, MacDonald)
45:45 1-3 Phil Lane (Frank, Sharp)
57:55 1-4 Justin Maylan (Little, D.Nielsen)
Udv.: EE 4×2, SE 2×2
Tilskuere: 0


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus