Søg

Så gælder det rivalerne

Jesper Klitgaard, 23. oktober 2017, kl. 22:45

Det har aldrig været og bliver aldrig helt almindelig kamp, når “gutterne fra kutterne” gæster SE-arena og SønderjyskE. Mange års rivalisering har givet mange spændende og intense kampe, og der er ingen grund til at tro at det ikke bliver sådan tirsdag aften i Vojens.

Esbjerg Energy møder op til tirsdagens kamp med en sikker sejr over Herlev Eagles, som blev sendt hjem med et 5-0 nederlag, men derudover har gæsterne haft en middelmådig sæsonstart. De forsvarende danske mestre ligger i øjeblikket placeret på en 9. plads i metalligaen, og havde givetvis forhåbninger om at ligge noget højere i tabellen på nuværende tidspunkt. Man skal dog ikke tage stillingen som et udtryk for ret meget, da ligaen i år er tættere end nogensinde, og hvor et par enkelte sejre eller nederlag kan flytte en både op og ned i tabellen.

Derfor forventer de lyseblå også en hård kamp om hver eneste puck, og det skal ifølge cheftræner Dan Ceman nok blive intenst.
– ja, det bliver med garanti intenst med masser af fysik, hårde tacklinger, og hvor begge mandskaber gerne vil lægge pres på modstanderne helt oppe i deres egen zone, og som altid vil der være masser af tilskuere på lægterne til at skabe en speciel stemning, kommer det fra Ceman.

Han og resten af truppen har gode minder fra sidst de to hold mødtes, idet sønderjyske spillede en god kamp på vestkysten og vandt med 5-2.
– Sidst vi spillede mod dem havde vi stor succes med at fastholde spillet i deres zone og vi var gode til at flytte pucken rundt, og havde i det hele taget god bevægelse hele vejen rundt, fortæller Ceman

SønderjyskE har i den forgangne uge spillet nogle meget tætte kampe, hvor kampene mod Rødovre, Gentofte og Hvidovre alle er endt i forlænget spilletid og straffeslag, et udtryk for hvor tæt den danske liga er blevet. SønderjyskE har derfor også trænet specifikke områder i den sidste uge.
– Vi har omrokeret lidt på vores powerplay, dels fordi vi gerne vil være lidt skarpere og jo også dels fordi Derek Damon er ude med en skade. Derudover har vi trænet lidt på vores straffeslag, analyserer Dan Ceman. SønderjyskE ligger dog ikke langt under ligagennemsnittet når det kommer til den disciplin, men det er noget som holdet gerne vil være lidt skarpere til.

Der er dog lagt en plan for den vigtige kamp, som er vigtig for begge mandskaber, ikke kun set i lyset af den evige rivalisering, men også vigtig i forhold til final4.
– Planen er vi skal vinde, lyder det lunt fra Thomas Spelling, som også har en ide om hvad der skal til for at det ønske går i opfyldelse.
– Vi skal spille 60 minutters koncentreret og god ishockey, og vi skal holde os til vores gameplan ligesom sidst vi mødte dem. Derudover skal vi holde os fra udvisningsboksen, da Esbjerg har et godt powerplay, afslutter Thomas Spelling.

Han og de andre sønderjyskespillere er klar til kamp kl 19:00 i SE-arena. Så mød talstærkt op og støt SønderjyskE, tag naboen med og vær med til at skabe en larmende atmosfære omkring kampen.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus