Søg

Powerplay spillede SønderjyskE på andenpladsen

Jesper Klitgaard, 18. februar 2020, kl. 21:14

SønderjyskE fik sig spillet op på andenpladsen i den danske liga, da de efter en solid indsats, sendte gæsterne fra Herning Blue Fox hjem til Midtjylland med et nederlag på 3-0. Special teams gjorde forskellen i en kamp hvor Daniel Galbraith spillede sin kamp nummer 500, og hvor Patrick Galbraith hold nullet for anden kamp i træk.

Som ventet var første periode helt lige i spil og chancer. SønderjyskE havde nok de fleste skud på mål, men dog uden at kunne skabe de helt åbne målchancer. Flere gange i løbet af perioden var der ellers optræk til  gode muligheder, men gæsterne havde en ubehagelig evne til enten at få en stav eller en skøjte i vejen.

Sådan var det nu også foran Patrick Galbraiths mål, hvor Herning oftest blev holdt på ydersiden i den defensive zone, og de skud som kom igennem, havde Galbraith frit udsyn til.
Det havde Simon Nielsen til gengæld ikke, da Mike Little tog chancen fra distancen, og hvor holdet tidligere havde forsøgt at brodere sig igennem den midtjyske defensiv, så var det en langt bedre ide at skyde udefra. Pucken røg nemlig igennem venner og fjender, og endte bag Simon Nielsen.

Steffen Frank havde inden kamp præciseret vigtigheden af både under- og overtal, og han understregede netop dette, da han lidt over et minut inde i anden periode sendte pucken helt op i den ene hjørne, og for lige at pointere hvor vigtigt specials-teams var denne aften, så satte Phil Lane sidste stav på den sorte kiks helt tæt inde under mål og 3-0 til SønderjyskE.

Det var nu som sådan ikke helt ufortjent, eftersom det ikke var de helt store muligheder gæsterne havde budt ind med i de midterste tyve minutter. Med i den betragtning skal selvfølgelig tages, at gæsterne var hyppige gæster i straffeboksen, hvilket naturligt tog flowet ud af rævenes spil.

De to holds seneste opgør i Herning var en fantastisk reklame for ishockeysporten, men rent spille-mæssigt kunne aftenens opgør ikke helt leve op til forgængeren. Spillet var til tider rodet med en del fejlpasninger til følge, og de tekniske mangler i kampen gjorde at spillet ikke var så flydende og sammenhængende.

Det var et hjemmehold, som havde kampen under ganske fin kontrol i tredie periode. Gæsterne forsøgte sig og Lasse Lassen viste vejen med aggressiv skøjteløb, men blev gang på gang enten mødt af en solid Sønderjysk defensiv, og de få gange de kom igennem, viste Patrick Galbraith stor sikkerhed.
Derfor endte kampen med en sikker sejr på 3-0, og det var faktisk helt fortjent.

Kampen i tal: SønderjyskE – Herning Blue Fox 3-0 (1-0,2-0,0-0)
16:19  1-0  Mike Little (Bjerrum, Sharp) pp1
21:04  2-0  Steffen Frank (Lund, Nielsen) pp1
27:20  3-0  Phil Lane (Little, Sharp) pp1

Udvisninger:
SønderjyskE: 3 x 2
Herning Blue Fox: 7 x 2

Skud: 23-18

Tilskuere: 3017 i Frøs Arena i Vojens

Foto: A.Stollig


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus