Søg

Point havde været mere end fortjent

Jesper Klitgaard, 31. januar 2020, kl. 21:42

Det var flot ishockey, som både SønderjyskE og Herning diskede op med denne fredag i Herning. SønderjyskE var toneangivende kampen igennem, men måtte se hjemmeholdet tage de tre point. Spillerne kan dog bestemt være deres indsats bekendt og kan nu holde et par dages pause.

Der var fart over feltet fra start, og det varede ikke længe før SønderjyskE fik muligheden i overtal. Steffen Frank var manden der fremtvang udvisningen, og det var også ham som havde de fleste forsøg i overtallet, men uden dog at kunne fremtvinge de helt store chancer.

Det kunne hjemmeholdet til gengæld kort efter de var blevet fuldtallige, men Nicolaj Henriksen tog sig fornemt af de to store åbne chancer skabt imod ham.
Herefter var det SønderjyskE som tog teten, og havde generelt held med at presse Herning på fysikken, hvilket tog farten ud af rævenes opspil.

Det blev også til chancer, hvor Frederik Bjerrum var tættest på, da hans skud tog den ene sammen føjning, men desværre sprang den forkerte vej i spil igen. Samme Bjerrum satte senere en solid tackling på Morten Poulsen, hvilket var ganske kendetegnene for perioden.

De lyseblå spillede igennem første periode med stor sikkerhed i egen zone, og havde en lille fejlmargin i pasningerne, hvilket gjorde at spillet ofte flød mod Hernings mål, men dog uden at kunne få pucken ind over stregen.

SønderjyskE fortsatte hvor de slap fra starten af anden periode, og Mike Little fik en stor mulighed serveret af flere omgange af Rene Holm og Jacob Wittendorf i skøn forening, men pucken ville ikke ind over stregen.
Det ville den til gengæld for hjemmeholdet, da de på deres første chance i anden periode kunne åbne målscoringen, da Mark MacMillan lige nøjagtig fik så meget plads man ikke skal give ham. Fortjent? måske ikke, men det tæller ligesom ikke på måltavlen

Der gik lige et par minutter efter scoringen, så var SønderjyskE tilbage i rollen som spil-indehaver. Flere gode sekvenser gav gode chancer, men pucken havde en tendens til at hoppe den forkerte vej uden om stolperne.
Det held, eller kynisme om man vil, havde Herning til gengæld, for de øgede til 2-0 efter et gevaldigt klumpspil foran SønderjyskE’s mål.

Men de lyseblå fortsatte med at presse på, og det måtte ende i et mål. Oliver Gatz Nielsen var manden bag det forløsende mål, da han efter et par halve chancer fangede pucken på halvdistancen, og med et godt skud sendte han den sorte skive op i den ene hjørne. Godt for SønderjyskE og godt for kampen, der i sin helhed fortsatte med at være fantastisk fredags-underholding.

Det indtryk ændrede sig ikke i de sidste ordinære tyve minutter, hvor det dog blev en anelse mere lige i spil og chancer. Begge målmænd fik lov at arbejde for føden, og man sad hele tiden med følsensen af, at det sidste mål ikke var scoret denne fredag aften i Herning.

Det var det heller ikke, men desværre var det hjemmeholdet der sendte pucken i nettet, til hvad der lignede en afgørelse. Daniel K. Nielsen fangede en løs puck i offensiv zone, og kørte hele vejen rundt om målet, og fra en meget spids vinkel endte pucken i nettet.

øv også, men Christian Silfver bragte spændingen tilbage i opgøret, da han på eget initiativ  kørte pucken ind i angrebszonen, og med et missil sendte han pucken helt op i det ene hjørne. Fremragende mål, og intet var afgjort endnu.

Der blev dog ikke scoret mere i kampen, og hjemmeholdet kunne lade sig hylde som vindere efter en flot kamp, mens de mange lyseblå supportere skuffede måtte forlade arenaen, men må dog stadig være mere end tilfredse med det spil de så fra de lyseblå i dag

Kampen i tal: Herning Blue Fox – SønderjyskE  3-2 (0-0,2-1,1-1)
23:43  1-0  Mark MacMillan (Nielsen)
28:42  2-0  Markus Astorp (uass)
36:25  2-1  Oliver Gatz Nielsen (Galbraith)
32:56  3-1  Daniel k. Nielsen (Virtanen)
55:33  3-2  Christian Silfver (uass)

Udvisninger:
Herning Blue Fox: 2 x 2
SønderjyskE: 2 x 2

Tilskuere: 2143 i Kvik Hockey Arena i Herning

Arkivfoto: Svend-Erik Boysen, sebfoto.dk


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus