Søg

Nottingham fulgte med SønderjyskE i finalen

Jesper Klitgaard, 17. november 2019, kl. 20:48

En dårlig anden periode blev dyr for SønderjyskE, der blev presset hårdt af et ivrigt og hurtigt spillende engelsk mandskab. Det gav til sidst en sejr til Nottingham, der sammen med SønderjyskE kan kalde sig finaleklar

Som forventet var det en ganske tæt start på affæren. Masser af fight i midtzonen og hurtige omstillinger var på menuen fra begyndelsen, og sådan en gav kampens første store chance. Den tilfaldt gæsterne, da SønderjyskE’s Daniel Galbraith blev overløbet på modsatte blå, hvilket gav en friløber til Nottingham, men storebror Galbraith i målet tog pynten af det ellers kvalificerede forsøg.

Han kunne dog intet gøre minuttet efter, da endnu en hurtig omstilling endte med et skud fra Brett Perlinini, som fra halvdistancen ramte en forhindring undervejs mod målet, og ændrede så meget retning, at den snød Patrick Galbraith i målet.
Som første periode skred frem, var det heller ikke meget imod spil og chancer, at gæsterne var i front. De havde lige lidt ekstra speed i skøjterne, og lige en procent vilje mere eller to.
SønderjyskE viste dog også tænder, men tættere på et stolpeskud fra Josh MacDonald efter et godt hurtigt opspil, kom SønderjyskE ikke en udligning i de første tyve minutter.

Billedet var lidt det samme fra anden periodes start. Nottingham var lige en anelse skarpere, mens Sønderjyske på dagen havde svært ved at spille sig til de helt store åbne chancer.
Det blev da også gæsterne, der sendte sig selv tættere på finalerunden, da de efter et par minutters spil i anden periode bragte sig foran med 2-0, da Julian Talbot fik lov at stå umarkeret foran SønderjyskE’s mål.
Kampen fik, hvad der lignede en tidlig afgørelse godt midtvejs i perioden, da Karl Adam Deutsch fik al for megen plads tæt under mål, og han kunne nemt gøre det til 0-3 til gæsterne fra Nottingham, og minuttet efter blev det til 0-4 i overtal.

Det fjernede naturligt lidt af den spillemæssige spændning, men intensiteten forsvandt ikke. Der var masser af infights og nærkampe, og de frivillige hjælpere i straffeboksen havde til tider alt anden end en rolig aften i Frøs Arena.

SønderjyskE fik dog momentant bragt spænding ind i opgøret igen. Først var det Phil Lane, der via en modstanders stav fik sejlet pucken i nettet kort før anden periodes udløb, og minutter inde i sidste periode sendte Mads Lund pucken i nettet, og lige pludselig var der nerve i kampen igen.

Nottingham pressede ikke længere så meget på, velvidende at de stadig var 3 mål fra ikke at nå finalerunden. Det gav SønderjyskE et par gode muligheder, men pucken hoppede ikke den rigtige vej i de sidste tyve minutter.
Her var SønderjyskE langt bedre med i kampen, og fik vist at de midterste tyve minutter var en enlig svale set over hele weekenden. Målet var at komme i finalerunden og det lykkedes til fulde.

Der venter nu drengene en enkelt dags pause, før den tirsdag aften igen hedder metalliga, og hvor modstanderen hedder Frederikshavn Whitehawks

Kampen i tal: SønderjyskE – Nottingham Panthers 2-4 (0-1,1-3,1-0)
02:45  0-1 Brett Perlini (Hansen, Connelly)
23:09  0-2 Julian Talbot (Bulmer)
26:35  0-3 Karl Adam Deutsch (Bulmer)
27:41  0-4 Jason Desantis (Hansen, Herr)
38:52  1-4 Phil Lane (Makinen)
41:38  2-4 Mads Lund (Førster, Eskildsen)

Udvisninger:
SønderjyskE: 6 x 2
Nottingham Panthers: 7 x 2

Tilskuere: 2639 i Frøs Arena

Foto: Finn Poulsen


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus