Søg

Nekrolog: Geddi var et ikon i SønderjyskE’s omklædningsrum

Jacob Ravn, 30. december 2020, kl. 9:00

Gerd ”Geddi” Petersen, der har arbejdet som frivillig i SønderjyskE Ishockey og Vojens Ishockey Klub i mere end 30 år, døde natten til mandag i en alder af 78 år. Han æres med sørgebind, når SønderjyskE Ishockey onsdag aften tager imod Esbjerg Energy.

Et ikon.

En legende.

En stjerne.

Det er blot nogle af de ord, som personer i og omkring SønderjyskE Ishockey bruger, når de skal beskrive Gerd Petersen – eller ”Geddi”, som han oftest kaldes i ishockeyklubben i Vojens.

Stjernen i SønderjyskE’s omklædningsrum er nu blevet en stjerne på himlen.

Natten til mandag den 28. december døde Gerd Petersen i en alder af 78 år efter et efterår, hvor en blodansamling i hjernen holdt ham fra at komme der, hvor han allerhelst ville være – i omklædningsrummet med spillerne og de øvrige hjælpere i SønderjyskE.

I mere end 30 år har Geddi været fast inventar i omklædningsrummet, og han blev tilknyttet førsteholdet i Vojens i 1986. Hans rolle dengang kan bedst betegnes som vandbærer, for spillerne tog selv tøjet med hjem til vask dengang – først engang i midthalvfemserne, hvor sporten blev mere professionel, blev tøjvasken klaret i klubben, og den tjans har Geddi siden taget sig af.

Han er født og opvokset i Højer, men efter adskillige år på verdenshavene endte han i Vojens. Han arbejdede i mange år hos Brødrene Gram, men det var det frivillige arbejde efter fyraften, der tændte hans indre glød.

I begyndelsen hjalp han til hos Vojens Håndboldforening, og han brugte mange år som hjælper hos Vojens BI og SønderjyskE’s fodbolddamer, men da kampene begyndte at overlappe hinanden, måtte han vælge side – og han valgte ishockeyen. Kærligheden til de øvrige sportsgrene holdt dog ved, og når tiden og muligheden tillod det, fulgte han også de tre øvrige SønderjyskE-hold med et stort lyseblåt hjerte.

Han har været til stor glæde og gavn i ishockeyklubben, men Geddi har heller ikke lagt skjul på, at SønderjyskE har været en god støtte for ham gennem årene.

– Det her giver mig en masse oplevelser og et indhold i tilværelsen. Da jeg blev fyret efter 25 år på Gram, var det ikke let. Man endte let med vennerne på kroen, og så kunne man jo altid drikke en øl ekstra, da man ikke havde noget at stå op til. Det problem har jeg heldigvis ikke med min tjans hos SønderjyskE. Jeg agter at blive ved, så længe jeg kan, sagde Geddi i forbindelse med et interview i SønderjyskE Magasinet i 2009.

I 34 år hjalp han til, inden kroppen sagde fra.

Natten til den 28. december var det slut – og når det nu skulle være, skete det i Geddis ånd. Når du spurgte ham, hvordan han regnede med, at en SønderjyskE-kamp ville ende, svarede han altid: ”Vi vinder 4-2”. Aftenen før han døde, vandt SønderjyskE i Odense. Med 4-2. Sådan måtte det være.

Geddi er blevet et kendt og særdeles vellidt ansigt i SønderjyskE’s omklædningsrum. Han er blevet et ikon, en legende, en stjerne.

Han er allerede savnet, og spillerne vil ære ham, når de spiller med sørgebind onsdag aften i ligakampen mod Esbjerg Energy.

Æret være hans minde.

/SønderjyskE

Foto: Annemette Stollig

OBS: På grund af Covid19-epidemien og restriktionerne for forsamlinger gør familien opmærksom på, at bisættelsen kun vil være for inviterede gæster.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus