Søg

Lykkeskov stopper som sportschef til sommer

Jacob Ravn, 24. februar 2021, kl. 6:00

Kim Lykkeskov stopper som sportschef i SønderjyskE Ishockey, når denne sæson er gjort godt færdig. Nu vil han prøve sig selv af uden for ishockeyverdenen. I snart 30 år har Kim Lykkeskov været en del af ishockeyen i Vojens.

Han startede i Vojens Ishockey Klub (VIK) som otteårig, og for snart 20 år siden – i september 2001 – debuterede han på klubbens førstehold.

Siden har Lykkeskov været en fast del af SønderjyskE Ishockey, men til sommer – når indeværende sæson er gjort godt færdig – stopper 37-årige Lykkeskov som sportschef i klubben og forlader ishockeybranchen.

– Det har nok været den hårdeste beslutning, jeg har skullet træffe, men jeg kan mærke, at tiden er inde. Ishockey har været en fast del af min hverdag i mere end 20 år, og jeg er lykkelig for de ting, jeg har oplevet i forbindelse med ishockey – både som spiller og sportschef. Nu er jeg dog kommet dertil i livet, at jeg godt vil prøve noget andet. Jeg er først og fremmest blevet familiefar, og jeg vil gerne komme tættere på et 8 til 16-job, og det harmonerer desværre ikke så godt med ishockeylivet, siger Kim Lykkeskov.

Efter sommerferien helliger han sig i højere grad familielivet, der består af fruen Mette og børnene Mathilde på tre år og Emil på tre måneder. Jobmæssigt kaster han sig ud i et spændende projekt med sin storebror.

Det bliver dog med et grædende, lyseblåt hjerte, at han forlader organisationen til sommer.

– Jeg nyder fortsat at komme på job, og jeg lægger adskillige liter hjerteblod i projektet hver eneste dag. Jeg elsker fortsat at være i SønderjyskE, hvor vi har en fed organisation og mange gode folk tilknyttet, så jeg har ikke en finger at sætte på jobbet. Det her er et tilvalg af familielivet i stedet for et fravalg af ishockey. Nu skal den have fuld skrald i resten af sæsonen, for det er vigtigt for mig, at vi får sluttet godt af, og jeg kan garantere, at jeg vil give alt for klubben i mine sidste måneder, siger Kim Lykkeskov.

I denne sæson har Lykkeskov sideløbende med jobbet som sportschef fungeret som assistenttræner for Mario Simioni, og Lykkeskovs afgang betyder, at konstellation bliver anderledes efter sommerferien.

For SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen har det været højt prioriteret, at projektet bliver videreført på velkendte hænder, og cheftræner Mario Simioni, der til sommer fortsætter på en funktionærkontrakt, får i næste sæson en manager-rolle, mens der skal tilknyttes en ny assistenttræner.

– Simioni og Lykkeskov har kørt et fremragende parløb, hvor de har arbejdet tæt sammen i dagligdagen, og som manager kan Simioni fortsætte det projekt, vi er i gang med i SønderjyskE. For at frigive yderligere ressourcer skal vi have tilknyttet en assistenttræner på fuldtid, og her vil vi i den kommende tid finde ud af, hvordan den profil skal se ud, og herefter finde den rigtige kandidat til jobbet.

– Her og nu er det vigtigt for Lykkeskov at slutte sæsonen godt af, og jeg ved, at han er hundrede procent dedikeret til opgaven. Han møder ind med ild i øjnene hver eneste dag, og jeg har den dybeste respekt for ham som person og kollega. Han har betydet ufatteligt meget for SønderjyskE igennem mange år, og han er et spejlbillede på de lyseblå værdier.

– Når sæsonen er gjort godt færdig, skylder vi Lykkeskov en kæmpe tak for alt det, han har udrettet i SønderjyskE Ishockey, og så ønsker vi ham held og lykke med karrieren uden for ishockeyverdenen, hvor han med sin personlighed og stærke kompetencer helt sikkert også vil gøre det fremragende, siger Klaus Rasmussen.

Som SønderjyskE-spiller vandt Kim Lykkeskov seks DM-titler og tre pokaltitler. Som sportschef har han vundet Continental Cup i 2020, hvor SønderjyskE vandt den europæiske klubturnering som det første danske hold nogensinde, og i januar i år blev han og holdet pokalmester efter sejren i Final4.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus