Søg

Lunds hammer nedlagde Esbjerg

Per Jessen, 14. december 2018, kl. 23:34

SønderjyskE fik revanche for torsdagens nederlag, da de lyseblå fredag aften vandt 4-3 efter overtid og straffeslag over Esbjerg Energy. Mads Lund afgjorde dysten på det ottende straffeslag.

Mads Lund har været garant for flotte scoringer denne sæson med sin hammer af et skud. Han havde et par gylde muligheder i den ordinære spilletid, men månedens spiller for november måtte vente indtil straffeslagskonkurrencen før det lykkedes at få pucken i rusen. Inden da havde de to hold leveret en intens kamp over 65 minutter, og det blot et døgn efter en tæt kamp i Esbjerg.

– Det var lidt som i playoff. Det blev gået til den derude i aften, og det var fedt, at vi vandt. Efter en dårlig første periode får vi gang i vores spil og vendt kampen mod et godt Esbjerg-hold, siger Anders Førster, der ganske symptomatisk kom tilbage i kampen igen efter han var ude og blive lappet sammen med en blodig mund.

Ligesom i gårsdagens opgør, så var det Esbjerg, som hurtigt kom foran. Backen Brett Bellemore fik scoret med et skud fra blueline, og kort før den første pause fordoblede gæsterne føringen. Dermed førte Esbjerg 2-0 efter første periode – akkurat som i går. I aftenens kamp kom SønderjyskE dog meget bedre ud til anden periode, og Esbjerg blev trængt mere og mere i defensiven. Den vigtige reducering blev sat ind i powerplay af T. J. Moore, som fik sendt pucken mellem venner og fjender og ind bag Mathias Seldrup i Esbjerg-målet.

Og så havde SønderjyskE også lidt stolpe ind i dag. Christian Silfver fik scoret sit første mål for SønderjyskE, da hans afslutning via en stav gik direkte op i det højre målhjørne. SønderjyskE kom endda foran 3-2 efter en god dribletur af Phillip Marinaccio. Kort før slutningen af tredje periode fik Esbjerg dog udlignet i powerplay, og det var svært at se, om det var korrekt, at Daniel Galbraith skulle udvises for at skyde pucken direkte ud af spil. Esbjerg benyttede muligheden og fik sendt kampen ud i overtid.

I overtiden vandt SønderjyskE skudstatistikken 5-0, men vi skulle ind i straffeslagene for at afgørelsen faldt. Her lyste Patrick Galbraith op ved at gribe et par af Esbjerg-spillerne ud og tage sig af alle forsøg fra gæsterne.

– Jeg har ikke den store kendskab til Esbjerg-spillerne, så jeg prøvede bare at tage straffeslagene, som de kom. Man prøver selvfølgelig at læse afslutningerne. French er en højrefattet skytte, og de kigger tit efter modsatte krog, mens den store back, Austin, lignede et typisk trækskud, og den sad heldigvis lige i handsken, forklarer Galbraith.

Og så kunne en anden sønderjyde tage over. Efter Moore, Frederik Bjerrum og Marinaccio havde brændt tog Lund tilløb og godt midtvejs mod mål hamrede han pucken ind under overliggeren. Stor jubel i Frøs Arena, hvor stemningen hele opgøret var fremragende.

SønderjyskE – Esbjerg 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0) OT
01.58 0-1 Brett Bellemore (Andersen)
19.03 0-2 Andreas Grundtvig (Scheel, Austin)
25.04 1-2 T.J. Moore (Prapavessis, Bjerrum) PP
30.12 2-2 Christian Silfver (Lund)
45.10 3-2 Philip Marinaccio (Frank, Moore)
58.48 3-3 Christian Wejse (Delargo, Grundtvig) PP
65.00 4-3 Mads Lund STR
Udv.: SE 3×2, EE 10×2 + 1×10 (Scheel)
Skud: 32-17
Tilskuere: 3378


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus