Knebent nederlag til Odense Bulldogs

En god arbejdsindsats kastede desværre ikke point af sig fredag aften i Odense, hvor hjemmeholdet via en smal 3-2 sejr kunne sikre sig alle 3 point.

Det var hjemmeholdet fra Odense der kom bedst ud af starthullerne i fredagens kamp og i de første 2 minutter af perioden var der en del trafik foran Patrick Galbraith i SønderjyskE målet. Tættest på var Shawn O’Donell da han rettede et skud af, men heldigvis var “Paddy” klar med en hurtig benparade.
Tempoet fra de 2 første minutter var kendetegnende for resten af kampen.
Det blev dog SønderjyskE der kom først på måltavlen, da tilbagevendte Daniel Galbraith var stødt med frem og var hurtigst over en retur, efter at Martin Eskildsen havde forsøgt sig fra en spids vinkel.
1-0 var også stillingen ved pausen, hvor man egentligt sad med fornemmelsen af at den føring godt kunne have været 1 eller 2 mål større.

I anden periode blev det til hele 3 scoringer. Den første faldt efter godt 8 minutters spil, hvor Odense fik brudt et godt SønderjyskE pres og kom afsted i en 3 mod 1 situation, som Oliver Anker Christensen afsluttede uden nogen form for chance for Patrick Galbraith.
Kun 4 minutter senere kunne SønderjyskE dog atter bringe sig foran. Brendan Harms fyrede kanonen af og Daniel Nielsen samlede returen op, spillede pucken tilbage til Harms bag Odense målet, der koldblodigt holdt den indtil Daniel var i position foran mål og med en håndleds-firsttimer gjorde det til 2-1.
Målet fik i den grad Bulldogs Dale Mitchell til at tænde af, fordi han mente Harms skud havde været oppe i nettet over plexiglasset, men den ramte nu ca. 15 cm under og var ikke ude, men den iltre canadier fik 10 minutters personlig straf for dårlig opførsel og det var ikke specielt hårdt dømt.
2-1 føringen holdt ca. halvandet minut, inden et passivt SønderjyskE forsvar lod Brandon McNally komme helt ind og udligne til 2-2. Det var også stillingen ved pausen inde  3 periode.

3 periode var kun lidt over halvandet minut gammel, da Oliver Gatz fik 2 min. for en hooking som nok kun dommeren så. Det efterfølgende powerplay blev flot sat op og Mike Hammond kanonerede pucken i nettet fra kort hold uden chancen for Patrick Galbraith, der undervejs i kampen, havde hevet et par store redninger frem.
Trods en satsning med med målmanden ude og 6 markspillere på isen, Så kom SønderjyskE aldrig tæt på den udligningen i slutminutterne.

På positivsiden, så var det en god holdindsats, hvor også Patrick Galbraith gjorde en fin figur i SønderjyskE målet.
På negativsiden, så kan man ikke andet end undres når man så forskellen i dommerlinjen på de 2 hold. Men vi havde dog chancerne til at afgøre kampen, selv uden de manglende powerplay chancer.

Nu skal batterierne lades op inden næste opgør d. 27 december, som igen er i Odense – til den tid skulle der gerne være kommet et par spillere tilbage i startopstillingen.

God jul allesammen – nu krydser vi fingre for lidt medvind på isen efter julepausen.

Lørdag D. 6. April 14:00