Søg

Kaotisk sæsonstart tvinger SønderjyskE til at handle

Kell Haugaard, 24. oktober 2016, kl. 13:00

Kaotisk sæsonstart tvinger SønderjyskE til at handle

Med op til 10 spillere på skadeslisten har sæsonforberedelser og ligastart været alt andet end optimal. Svensk backprofil skal styrke den hårdt ramte defensiv hos sønderjyderne.

Forestil dig en sæsonstart med et forsvar, hvor flere end halvdelen af de bærende profiler er ude med skader i uger og måneder. Læg hertil et hav af skader, som i flæng og siden første ispas i august har ramt resten af SønderjyskEs ishockeytrup.

Det har mildest talt været en alternativ og kaotisk sæsonstart for de flerdobbelte mestre, og klubben henter nu en tiltrængt forstærkning til den hårdt ramte spillertrup:
– Det har jo været nærmest umulige arbejdsforhold for både spillere og ikke mindst for vores dygtige trænerteam, som på intet tidspunkt har kunnet arbejde og spille med noget, der bare ligner den optimale holdopstilling. Jeg vil derfor med det samme også slå fuldstændig fast, at der er fuld opbakning til Dan Ceman (cheftræner, red.) og Chris Straube (Assistenttræner, red.). De har, som følge af de mange skader, knoklet i døgndrift med at finde løsninger, og vi har hele tiden været i tæt dialog omkring spillerne og de mange uheld og skader. De hårdest ramte spillere har været til undersøgelser hos en række specialister i både indland og udland, og hele organisationen har på alle måder forsøgt at bidrage med hjælp og støtte. Nøgleordene er sammenhold og opbakning, og vi er også stolte af, at alle er rykket ekstra sammen omkring holdet. Det gælder både internt i SønderjyskE; men ikke mindst mærker vi en fantastisk opbakning fra sponsorerne, som med ekstra økonomisk opbakning og positive tilkendegivelser har vist, at de, i denne helt ekstraordinære situation, også gerne går en ekstra meter for klubben. Oven i hatten er det også en stor glæde at opleve supporternes tilsagn og ukuelige opbakning på både hjemme – og udebane, fortæller Klaus B. Rasmussen.

Svensk backprofil på plads til omgående debut
SønderjyskE henter forstærkning fra en lidt anden ”hylde” end sædvanligt, og det er der en god grund til, forklarer SønderjyskE direktøren:
– Vi har stadig tre af vores stærkeste backs på skadeslisten (Tyler Gotto, Niclas Edman og Rasmus Nielsen, red.), og med tilgangen af Elias Granath får vi en meget tiltrængt forstærkning, både i form af hans spillemæssige kompetencer; men han er også en stor og stærk lederskikkelse, som vil trække et stort læs på isen som i omklædningsrummet. Han har spillet 226 kampe i den svenske SHL liga, hvor han bl.a. var kaptajn i den sidste af tre sæsoner i Timrå. Han har spillet et hav af kampe for Leksand og Djurgården, og har gjort det ganske imponerende i den tyske DEL liga også. Det danske ishockeypublikum oplevede ham også i sidste sæson, hvor han tiltrådte som en klar forstærkning i DM slutspillet for Herning Blue Fox. Vi ser virkelig frem til at få Elias Granath præsenteret i SE Arena, siger Klaus B. Rasmussen, og røber samtidigt, at klubben håber på debut til den stærke svensker i forbindelse med tirsdagens hjemmekamp mod Rungsted Seier Capital.

To spillere forlader SønderjyskE
Den canadiske angrebsprofil, Nathan Longpre, har ønsket at vende tilbage til Canada og et civilt job som brandmand. Det bliver også tak for kampen til Nicklas Hansen, som klubben ifølge Klaus B. Rasmussen hentede som erstatning for langtidsskadede Daniel K. Hansen.
– Nathan Longpre fik en enestående mulighed for at komme i gang med et civilt job efter en flot ishockeykarriere, og det ville vi ikke stå i vejen for. Lige nu arbejder vi hårdt for at finde en stærk afløser, og her er det helt afgørende med den fortsatte og stærke opbakning til vores fælles ishockeyflagskib. Lige nu er der allerede tilsagn fra flere end tyve virksomheder i form af en ekstra, økonomisk håndsrækning, og jeg er overbevist om, at vi ser flere virksomheder på banen i de kommende uger.
Nicklas Hansen kom til klubben, da det stod klart, at vores egen Daniel K. Hansen var langtidsskadet. Daniel K. Hansen er heldigvis nu kommet meget flot tilbage efter en kæmpe indsats med genoptræning efter operation. Nicklas Hansen ville gerne retur til København, og det ønske har vi også valgt at imødekomme.

– Det har på ingen måder været en optimal sæsonstart for klubben og holdet. Men et gammelt ordsprog siger, at modgang gør stærk. Det tror vi også fuldt og fast på i SønderjyskE, og udfordringerne klarer vi med at give den en ekstra skalle og ikke mindst i form af et fantastisk sammenhold og opbakningen fra de trofaste, loyale sponsorer og fans, slutter Klaus B. Rasmussen.

Fakta Elias Granath
Nationalitet: Sverige
Alder:             31 år (06.09. 1985)
Højde:            190 cm.
Vægt:             95 kg.
Position:         Back
Fatning:          Venstre
Kontrakt:        30.04. 2017
Trøjenr.:          Ikke oplyst
Statistik:         www.eliteprospects.com
Tidligere klubber: Leksands IF, Timrå IK, Djurgårdens IF, Schwenninger Wild Wings, Herning Blue Fox.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus