Heroisk fight kastede desværre ikke point af sig

Et stærkt decimeret SønderjyskE hold, der måtte stille op uden Mike Little, Matt Prapavessis, Cam Brown og Daniel Galbraith leverede en heroisk fight, men måtte se 1 point glide ud af hænderne, da Herning lidt ud af ingenting scorede til 4-3 kun halvandet minut før tid.

Det var lidt Davids kamp imod Goliath da man så dagens to holdopstillinger, men i ishockey skal der heldigvis spilles om tingene.
Skudstatistikken efter 1. periode sagde 5-17 i Hernings favør og ja, vi var pænt presset i dele af perioden, men trods det, at der manglede 3 faste backs, så var SønderjyskE gode til at holde Herning på ydersiden i store dele af perioden – det der endeligt slap igennem tog en storspillende Nicolaj Henriksen sig af, men han var dog chanceløs, da Herning slap afsted i en kontra efter et SønderjyskE pucktab på midten og her fik Herning ham sideflyttet, så at Markus Jensen kunne score i et halvåbent mål.
William Boysen fik dog hurtigt bragt balance i regnskabet, da han køligt lagde pucken imellem benene på Simon Nilsen i Herning målet. 1-1 var også stillingen efter 20 minutter og det kunne hjemmeholdet absolut ikke klage over.

I 2. periode var det også med et Herning hold med mest puckbesiddelse, men holdet kom ikke frem til samme antal kvalificerede chancer som i 1. periode. Yannick Vedel bragte hjemmeholdet foran for første gang i kampen, da han fik vippet pucken i mål efter lidt klumpspil foran Simon Nielsen.
Midtvejs i perioden fik Morten Poulsen udlignet i powerplay til stillingen 2-2.
Det var også resultatet efter en betydelig mere lige periode end den første. Begge hold så dog en anelse trætte ud sidst i perioden.

Begge hold havde haft godt af pausen inden 3. periode for de kom begge ud med en god energi.
Periodens dramatiske højdepunkt kom da Hernings Mathias Bau satte et hit på Daniel Nielsen som sidstnævnte ikke var forberedt på – situationen gav 2+10 til Bau for et checking to the head. Der blev ikke scoret i powerplayet, men kort efter at Herning var blevet fuldtallige, sendte Rasmus Lyø et skud ind mellem venner og fjender. Pucken røg i nettet og Ramus Lyø blev tilskrevet målet, men herfra lignede det grangiveligt at både Anders Førster og Mads Eller fik en stav på.
Kun små 4 minutter senere fik Herning bragt balance i regnskabet, da ingen stoppede Lukas Bang der fik fri adgang ind foran Nicolaj Henriksen – en scoring udeholdet kom alt for let til.
Med under 2 minutter tilbage af kampen, havde mange forberedt sig på overtid, men Hernings Kristian Jensen fik sendt et trækskud af fra halvdistancen som snød Nicolaj Henriksen i SønderjyskE målet.

Man har svært ved at pille ved et nederlag, når man taber skudstatistikken 20-42, men omvendt ville ingen kunne have stillet spørgsmålstegn om hjemmeholdet havde fået lov til at fighte sig til et enkelt point og desværre kom udeholdet for let til deres 2 sidste scoringer.
Der blev leveret en virkelig stærk holdindsats, men det var som om kræfterne slap op i de sidste 10-12 minutter – hvilket ikke er underligt, set i lyset af de folk der sad udenfor.
Nicolaj Henriksen stod en brandkamp i målet og alene hans indsats ville kunne have retfærdiggjort et enkelt point.