Søg

Gæsterne tog julegaven med hjem

Jesper Klitgaard, 22. december 2016, kl. 21:48

SønderjyskE og Herning Blue Fox spillede igen en tæt affære her til aften i SE Arena. Der var ganske få chancer og de to hold ydede en tempofyldt og disciplineret indsats. Gæsterne kunne dog efter forlænget spilletid og straffeslag tage sejren og to point med til det midtjyske

SønderjyskE startede kampen lettere afventende, og derfor var det gæsterne som naturligt nok havde pucken mest. Defensiven var dog på på plads, og tillod i kampens begyndelse ikke mange chancer imod sig.
Gæsterne havde ligeledes ganske godt styr på det defensive aspekt, så derfor var det en chancefattig start på kampen. Tættest på var SønderjyskE, da Thomas Spelling og Mads Lund fik en to mod en i undertal. Spelling fandt Lund helt fri på bagerste stolpe, men en fantomredning fra Simon Nielsen afholdt hjemmepublikummet fra at kunne juble for første gang denne aften i Vojens.

Det kunne udeholdets gæster til gengæld et par minutter senere, da et skud fra Mathias Pedersen sejlede forbi venner og fjender og til sidst forbi en sagesløs Robin Rahm i hjemmeholdets mål til en 1-0 føring til Herning.
Gæsterne holdt presset på hjemmeholdet gennem resten af første periode, og det var i flere omgange tæt på, men godt målmandspil fra Rahm holdt gæsternes føring til et enkelt mål ind til første pause-te.

Hvad mad-mor Inge havde puttet i teen skal være usagt, men det var et langt mere aggressivt hjemmehold som kom på isen til de midterste tyve minutter. Kim Lykkeskov, Harrison Reed og Mads Lund var tæt på at udligne, men skarpheden var ikke lige så god som viljen.
Langsomt kom kampbilledet og mere til at ligne det fra første periode, hvor gæsterne var spilstyrende og hvor SønderjyskE mere lurede på kontraspillet, og som i første periode, var det småt med de store chancer til begge mandskaber.
Men skidt med om der er store chancer, når bare man kan score på de små. Det kunne Anders Førster, da han i overtal akkurat listede en returpuck ind over stregen til udligning 1-1. Det var ikke helt ufortjent, og minutterne efter målet var det også hjemmeholdet som var de mest toneangivende, men heller ikke hjemmeholdet kunne skabe de store åbne chancer i det meget tætte opgør.

Den tendens forsatte i tredie periode. De to mandskaber spillede yderst disciplineret, og spillede kampen igennem med en lille fejlprocent. Det gav mange pucke i midtzonen og som i de to foregående periode, ganske få chancer.
Det forblev også ganske tæt kampen ud. Damon Reed var ganske tæt på i overtal, men en skøn sammenrend af målmand, skøjter og stave holdt pucken ude. Der blev den resten af kampen, som dermed måtte en tur i overtal.
Her fik Herning en gylden mulighed, men stærkt undertalsspil af hjemmeholdet, personificeret af en stærkt spillende Anders Førster fik holdt gæsterne helt fra fadet, og kampen måtte til syvende og sidst afgøres i straffeslag.

Her var udeholdet bedst og kunne tage hjem med to point efter en tæt affære som begge mandskaber havde stor ære af. Men alle vil vinde, og derfor var det også en skuffet, men realistisk Anders Førster, som i omklædningsrummet kunne puste ud og gøre status:
-Vi vil alle gerne vinde hver eneste kamp, og når det kommer til straffeslag kan det jo gå begge veje, det ved vi jo, lød det fra Førster som kunne se tilbage på en tæt affære. – Det er altid tæt når vi møder Herning, det ved vi. Vi var lidt tunge i første periode, hvor de kommer stærkt ud. Men jeg synes vi arbejder os godt tilbage i kampen, og har også nogle gode chancer for at tage alle pointene, men i overtiden får vi en unødvendig udvisning som ødelægger rytmen lidt, og i straffeslag kan det gå begge veje. Men 1 point er ok, men vi ville gerne have haft alle tresluttede Førster, som nu kan se frem til lidt velfortjent juleferie.

Kampen i tal: SønderjyskE – Herning Blue Fox  1-2  efter straffeslag(0-1,1-0,0-0,0-0,0-1)
12:56   0-1 Mathias Pedersen
36:22  1-1  Anders Førster ass Harrison Reed & Tyler Gotto
PS        1-2 Lasse Lassen

Skudstatistik: SønderjyskE 22 Herning Blue Fox 28
Udvisninger : SønderjyskE 6 x 2
Herning Blue Fox  4 x 2

Tilskuere : 2712 i SE-Arena i Vojens

Foto: A. Stollig


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus