Søg

Flot og intens fight gav tre point

Jesper Klitgaard, 22. november 2019, kl. 21:49

Det blev lige nøjagtig så spændende og intenst som forudsagt. SønderjyskE og Herning leverede her til aften en fremragende og høj-kvalitativ ishockeykamp, hvor tempoet var helt i top, målene mange, og nerverne kom helt uden på tøjet. Det var dog de lyseblå, som til sidst tog de tre point med en sejr på 5-4.

Kampen blev indledt i et hæsblæsende tempo fra begge mandskaber, med gæsterne med de største chancer i den indledende fase. Nikolaj Henriksen fortsatte dog hvor han slap fra tirsdagens kamp, og viste med flere gode aktioner hans høje niveau.
Han kunne dog intet stille op, da først Kristoffer Astorp slap helt alene igennem på en friløber, og placerede skuddet højt i hjørnet til en føring til de blå ræve, og 30 sekunder senere da Cameron Brace gjorde holdkammeraten kunsten efter.

SønderjyskE fik sig dog kæmpet ind i kampen igen, da Frederik Bjerrum styrede et skud fra distancen ind bag Frederik Søgaard, der som sin kollega i den anden ende indtil da havde vist højt format.
Herning fik straks muligheden for at slå tilbage, da de havde næsten to minutter i 5 mod 3, men SønderjyskE fik heroisk afværget, og kunne herefter jagte udligningen.

Den kom også, og den kom efter Frederik Bjerrums fornemme forarbejde, som fandt Martin Eskildsen, der brugte sin fysik godt, og tæt under mål kunne sende pucken ind til 2-2 og sende begge hold til pause efter en fremragende første periode.

Anden periode blev lige så god som første. Tempoet var stadigt højt, og selvom chancerne ikke  blev helt lige så store, så sad man hele tiden med fornemmelsen af, at det næste mål kunne komme hvornår det skulle være.
Herning var nok i mest puckbesiddelse, men Nikolaj Henriksen holdt niveau fra første periode, og tog sig fornemt af de skud der kom. Flere gange var Herning i længere tids puckbesiddelse i SønderjyskE’s zone, men defensiven fik holdt de midtjyske spillere på ydersiden, hvilket holdt Herning fra de helt store åbne chancer.

Sådan en behøver man nu heller ikke for at score, og det beviste Josh MacDonald, da han blot 0,4 sekund før periodens udløb, slog sin egen retur i nettet mens pucken var frithængende i luften, ganske enkelt klasse af den 25-årige canadier.

Steffen Frank havde i pauseinterviewet gjort klart, at holdet skulle ind og fortsætte det de havde gjort indtil nu, og han viste, at han er en mand af ord. Der var nemlig blot gået et minut af sidste periode , før han kunne sætte sidste stav på en hurtig omstilling, og så var SønderjyskE foran med to.
Det var åbenbart ikke nok, for ganske kort efter kunne Mads Lund sende pucken i det korte hjørne, efter en fremragende tværpasning af Steffen Frank til en kynisk udnyttelse af en overtalssituation.

Skøn start på perioden, men gæsterne fra Herning havde ikke tænkt sig at grave sig ned i rævehulen, for de kastede nu flere farlige angreb ned mod Nicolaj Henriksens mål, men han viste igen igen igen, at han har et meget niveau og han tog sig fornemt af de flere farlige situationer der opstod.
Han kunne dog intet stille op, da Morten Poulsen viste teknik over norm, ved tæt under mål at sende pucken helt op i hjørnet.

Det gav straks spænding i kampen igen, og de over 3300 tilskuere i Frøs Arena rykkede lige en ekstra gang frem på sædet. Herning tog tidligt målmanden ud, og fik oven i det muligheden i overtal. Det udnyttede de og med lidt over et minut tilbage, var afstanden kun et enkelt mål.
SønderjyskE holdt dog stand, og kunne efter kampen til-jubles af de mange tilskuere, som fik den helt perfekte start på weekenden

Kampen i tal: SønderjyskE – Herning Blue Fox 5-4 (2-2,1-0,2-2)
11:24  0-1 Kristoffer Astorp (Dalecky)
11:58  0-2 Cameron Brace (Nielsen, Kostromitin)
13:01  1-2 Frederik Bjerrum (Silvfer, Mäkinen)
18:41  2-2 Martin Eskildsen (Bjerrum, Lund)
39:59  3-2 Josh MacDonald uass
40:56  4-2 Steffen Frank (Nigro) PP
43:31  5-2 Mads Lund (Mäkinen, Frank)
54:54  5-3 Morten Poulsen (Flanagan, Jensen)
58:48  5-4 Camaron Brace PP

Udvisninger:
SønderjyskE: 3 x 2
Herning Blue Fox: 3 x 2

Tilskuere: 3319 i Frøs Arena i Vojens

Arkivfoto


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus