Søg

Flot indsats sikrede 3 point i Esbjerg

Lars Jensen, 19. september 2017, kl. 22:44

Esbjerg Energy var inden aftenens møde ubesejret, og med Tyler Fiddler i en SønderjyskE-trøje, var der lagt op til drama i Granly Hockey Arena. SønderjyskE trak dog det længste strå efter en flot indsats og vandt en 5-2-sejr.

Begge hold startede op i et højt tempo med halve chancer i begge ender til følge.
Første rigtige store chance tilfaldt dog Esbjerg, da Alex Loiseau fik listet pucken fra SønderjyskE’s Derek Damon under et SønderjyskE-powerplay. Esbjerg-spilleren fik en friløber, men Joni Myllykoski hev en af de helt store redninger frem. Kampens første scoring kom dog fra SønderjyskE, da Greg Gibson og Derek Damon kombinerede sig igennem Esbjerg-forsvaret, hvor Derek Damon satte sidste stav på en ultra præcis aflevering fra Gibson.
Et Esbjerg-powerplay i slutminutterne af første periode bragte balance i regnskabet, da SønderjyskE ikke fik pucken sendt ud af zonen, hvilket Carson McMillan udnyttede til at udligne et halvt minut før perioden var slut.

Anden periode bød på et SønderjyskE-mandskab i noget nær fuld kontrol. De var hurtigst på pucken, fik tacklet ordentligt ud, og Esbjerg havde i perioder undervejs, svært ved blot at få pucken ud af egen zone.

Første scoring i 2. periode stod Anders Førster for. Med et brag af et slagskud tæt under mål uden chance for Nicolai Henriksen bragte Førster SønderjyskE på 2-1.
Små tre minutter senere udnyttede Phillip Brugisser lidt forvirring i det sønderjyske forsvar til at udligne til 2-2, men derefter stod der SønderjyskE på resten af perioden. To SønderjyskE-scoringer, sat ind af henholdsvis Derek Damon og Steffen Frank, fik Esbjerg Energys træner, Mark Pederson, til at tage en time-out midtvejs i midterperioden. Lige lidt hjalp det dog, da det var et SønderjyskE-hold i kontrol der yderst fortjent kunne skøjte til pause med en 4-2 føring i ryggen.

Tredje periode startede op med et mindre Esbjerg-pres, men lynhurtigt fik cheftræner Dan Cemans tropper sig tacklet tilbage i kampen, og det blev da også SønderjyskE, som via Greg Gibson fik sig bragt foran med 5-2 ca. 12 minutter før slut. Det blev også slutresultatet, da SønderjyskE med en yderst kontrolleret og disciplineret indsats kørte sejren hjem.

Efter kampen var det også en yderst tilfreds cheftræner vi talte med.

– Det var en solid indsats hele vejen igennem, og som jeg sagde til holdet efter kampen, så var dette nøjagtigt, det jeg ønskede. Dette er vores identitet, hårdt arbejde igennem samtlige 60 minutter, hvor alle spillere byder ind. Det var en stærk kamp af alle. Vigtige mål på rette tidspunkter, og Joni var 100 procent klar, når det var nødvendigt. En stor kamp af ham. Jeg havde inden kampen sagt til spillerne, at uanset om Esbjerg scorede, så skulle de bevare roen og bare spille vores eget spil, og det lykkedes jo til fulde, kom det fra en smilende Dan Ceman.

Kampens helt store profil var tilbagevendte Derek Damon med 2 mål og 1 assist, og så noterede man sig, at Greg Gibson forsat er flyvende, og at Jace Coyle bød ind med 3 assister. En Joni Myllykoski med flere helt store redninger, bør også fremhæves. Rasmus Nielsen endte kampen med imponerende +4, da han var inde på alle fire SønderjyskE-mål i fem mod fem.

Næste kamp på programmet er på fredag, hvor Rødovre Mighty Bulls kommer på besøg.

Esbjerg – SønderjyskE 2-5 (1-1, 1-3, 0-1)
13:38 0-1 Derek Damon (Gibson, Coyle)
19:30 1-1 Carson McMillan (Loiseau, Krogsgaard) PP
22:42 1-2 Anders Førster (Rasmussen)
25:35 2-2 Phillip Bruggisser (Vock, Loiseau)
28:30 2-3 Derek Damon (Spelling, Coyle) PP
33:03 2-4 Steffen Frank (Fiddler, Henderson)
47:24 2-5 Greg Gibson (Damon, Coyle)
Udv.: EE 4×2, SE 4×2
Skud: 29-33
Tilskuere: 1.576


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus