Flot holdindsats sikrede 3 point mod Frederikshavn

Efter formiddagstræningen havde sportschef Kim Lykkeskov ønsket sig “at spiller skulle performe som et hold” og de må have hørt godt efter, for Frederikshavn White Hawks blev sendt hjem til Nordjylland med en øretæve på hele 6-2.

SønderjyskE var fortsat uden Matt Prapavessis, Victor Rollin-Carlsson, Daniel Nielsen, Anders Førster og William Boysen – White Hawks var uden Justin Shugg og Alex Bumagin.

1. periode blev afleveret i et hæsblæsende tempo. Det var ikke det flotteste spil, men der blev skøjtet og fightet indædt om hver eneste puck. Trods 3 powerplay til gæsterne, så sad man med fornemmelsen af at hjemmeholdet havde været tættest på en scoring i en periode der endte 0-0. I Pausen kunne Mads Eller fortælle at der trods et godt tempo skulle flere pucke på mål og at der skulle fokus på at undgå udvisninger.

Mads Eller fik sit ønske om både flere pucke på mål og det at holdet skulle sig ude af udvisningsboksen opfyldt og han bragte endda sit hold foran med 1-0. I periodens første 8. minutter var de nordjyske gæster under belejring. En 2-0 føring lå i luften, men efter 3 helt store brændte chancer frygtede man at den manglende skarphed og den fornemmelse blev ikke bedre, da de nordjyske gæster på en af periodens få chancer fik udlignet til 1-1. Et powerplay gav heldigvis hjemmeholdet en fortjent 2-1 føring, men kun 48 sekunder før periodens udløb, var den tidligere Odense Bulldogs spiller Mike Hammond på pletten og fik udlignet til 2-2.
På ingen måde en helt fortjent udligning, men det kunne hjemmeholdet tidels takke sig selv for ved at have misbrugt flere store tilbud.

I Pausen var Daniel Kønig dog klar i mælet, da han fortalte at man bare skulle fortsætte med at presse på, så ville belønningen også komme.

Belønningen kom også, da 3. periode blev vundet med hele 4-0.
Manglede skarpheden i 2. periode, var den til gengæld helt på plads i 3. periode. Bundsolide Yannick Vedel havde bragt os foran med 3-2 og da Mike Little stødte med frem og scorede til 4-2 c. 10 minutter før tid, var kampen reelt set afgjort. Brendan Harms lukkede og slukkede dog med yderlig 2 scoringer, hvoraf den sidste var i tomt net. En pudsig detalje var dog da målscorer og assist på 6-2 målet blev råbt op, kunne man i den mennesketomme hal hører #31 kommentere med et højt “Forkert, assisten kom fra målmanden” 🙂

6-2 lyder mere sikkert end sejren egentligt var, for den manglende skarphed i 2. periode kunne have kostet dyrt, men fordelt på spil og “big quality chances” som cheftræner Mario Simioni ville kalde dem, så bliver det svært at pille ved de 3 point.

Hjemmeholdets bedste spiller må være “hold-indsatsen” for det er svært efter sådan en aften at fremhæve enkelte spillere.

Hos udeholdet var det Mike Hammond og Mads Larsen der faldt mest i øjnene, imens en profil som Jesper Jensen ikke havde nogen speciel god aften.

Næste opgave for SønderjyskE, er på søndag når turen for 2. gang på 8 dage går til Herlev.

SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks 6-2 (0-0, 2-2, 4-0)

21:52 1-0 Mads Eller (Frank, Little)
28:21 1-1 Radim Piroutek (Fredriksen, Jensen)
37:56 2-1 Steffen Frank (Lyø, Bejmo)PP1
39:12 2-2 Mike Hammond (Frederiksen, Andersen)
45:58 3-2 Yannick Vedel (Kønig, Biel)
50:18 4-2 Mike Little (Jensen, Bejmo)
53:20 5-2 Brendan Harms (Little, Jensen)
58:51 6-2 Brendan Harms (Patrick Galbraith)