Søg

Flot comeback var ikke nok

Per Jessen, 25. marts 2016, kl. 23:45

SønderjyskE tabte et højdramatisk opgør med 4-5 efter overtid hos Esbjerg Energy, som nu fører 2-0 i kampe. Dermed har SønderjyskE lidt ryggen mod muren, når det søndag kl. 19.00 gælder den tredje semifinalekamp i SE Arena.

Ligesom i tirsdagens kamp, så leverede SønderjyskE et flot comeback med tre mål i tredje periode. Denne gang rakte det endda til en føring, men Esbjerg fik udlignet i slutminutterne, og i overtiden afgjorde værterne dysten i powerplay.

Opgøret startede med masser af tempo, og der blev tacklet igennem fra første faceoff. Positivt var det, at det fysiske aspekt af spillet fungerede meget bedre i dag. Esbjerg fik dog et lille overtag som perioden skred frem, men Joni Myllykoski leverede et par gode redninger i SønderjyskE-målet. Det var SønderjyskE, som kom foran, da Thomas Spelling med en tværpasning ramte en Esbjerg-skøjte, og pucken snød Esbjerg-målmand Nicolaj Henriksen.

Målet gav SønderjyskE momentum, og resten af første periode var det blå-sorte udehold dominerende. Det lugtede lidt af et 2-0-mål, men det kom ikke, og i anden periode kom Esbjerg igen meget bedre med. Hjemmeholdet kom foran efter 35 minutter, da en Esbjerg-spiller kørte hårdt på mål og fik prikket en returpuck fra Myllykoski i mål. Det var svært at se, om der blev begået noget regelbrud mod den finske målmand, men det så lidt besynderligt ud.

I starten af tredje periode kom Esbjerg endda på 3-1, og nu kunne man for alvor høre hjemmepublikummet, der i store dele af kampen ellers blev øredøvet af de mange SønderjyskE-supportere. Stemningen i hallen vendte dog helt på hovedet midtvejs i tredje periode, hvor SønderjyskE scorede tre gange på under tre minutter.

Mads Lund satte gang i løjerne, da han scorede i powerplay. Efterfølgende fik Antti Hölli udlignet, og Michael Eskesen sørgede for føringsmålet. Med knap fire minutter tilbage kom gæsterne dog på 4-4, og igen var det med trafik foran Myllykoski. Den ellers rolige finske målmand følte sig tydeligvis generet, men lige lidt hjalp protesterne, og så måtte de to hold ud i overtid. Her fik Esbjerg et powerplay, hvor det afgørende mål blev scoret.

Halvanden god periode var ikke nok i dag, selvom skudstatistikken blev vundet med hele 36-22. Der er dog ingen grund til at hænge alt for meget med hovedet. Allerede på søndag kan SønderjyskE komme tilbage i serien igen med en sejr. Pucken kastes kl. 19.00, og dørene i SE Arena åbner kl. 17.30.

Esbjerg Energy – SønderjydskE 5-4 (0-1, 2-0, 2-3, 1-0) OT
09:54 0-1 Thomas Spelling
22:14 1-1 Tyler Gron (Nixon, Dalhuisen)
34:56 2-1 Aaron Lee
43:52 3-1 Matthew Pistilli (Dalhuisen, Hjulmand)
49:37 3-2 Mads Lund (Bødker, Lykkeskov) PP
50:16 3-3 Antti Hölli (Nielsen,  Zajac)
52:03 3-4 Michael Eskesen (Førster, Lee)
56:15 4-4 Wade Bergman (N.B. Jensen)
64:15 5-4 Wade Bergman (Pistilli, Nixon) PP
Udv.: EE 4×2, SE 5×2
Skud: 22-36
Tilskuere: 2889


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus