Søg

Edman skifter til SønderjyskE

Per Jessen, 2. august 2016, kl. 5:30

Den stærke svenske back, Niclas Edman, fortsætter i dansk ishockey. Den tidligere Frederikshavn- og Gentofte-spiller har indgået en kontrakt for den kommende sæson med SønderjyskE.

SønderjyskE-cheftræner Dan Ceman fortæller, at man har haft kig på Niclas Edman et par sæsoner og allerede var i dialog med svenskeren inden sidste sæson, hvor man dog valgte at starte op med kun én udenlandsk back.

– Efter lidt tilløb er vi glade for, at han nu skifter til os. Vi følte også, at vi i den nuværende trup manglede lidt ”size” i forsvaret, og det får vi med Nic. Han er en god kombination af en stor og mobil back, der også kan flytte pucken. Hans forcer kommer til at styrke os i begge ender af banen, og jeg ser frem til at se ham tørne ud i den lyseblå trøje, siger Dan Ceman.

Den 25-årige Edman havde en defensiv rolle som ung spiller i Allsvenskan, men han viste i Gentofte og senest i Frederikshavn, at han også mestrer det offensive spil. Svenskeren står noteret for 14 mål og flotte 51 point i 77 kampe i Metal Ligaen.

Med tilgangen af Edman er truppen på plads til sæsonstarten. Syv spændende udenlandske spillere er krydret med rutinerede, lokale spillere som Kim Lykkeskov og Mads Lund samt en række spændende talenter i alderen 18-20 år. Som bekendt fortsætter landsholdsbobleren Thomas Spelling i lyseblåt, mens den tidligere Herning-back Rasmus Nielsen efter skiftet til SønderjyskE også vil gøre sit for at få flere landskampe på CV’et.

– Vi har fået sammensat en spændende trup, der har en god danskerstamme med en blanding af rutine og unge talenter. Vi glæder os til den nye sæson, hvor vi skal have et hold spillet sammen med mange nye ansigter og mange unge spillere, hvilket kræver lidt tålmodighed. Når det så er sagt, så er målsætningen at være med i top fire i grundspil, slutspil og pokalturneringen, siger adm. direktør Klaus B. Rasmussen.

Holdet har den første officielle træning fredag den 5. august kl. 15.45-17.00. Allerede den 12. og 13. august er der kampe i SE Arena, når finske Sport Vaasa kommer på besøg til nogle spændende dobbeltkampe. Til kampen lørdag den 13. august er der også spillerpræsentation.

Fakta Niclas Edman
Nationalitet:    Sverige
Alder:                 25 år (26.03.1991)
Højde:               191 cm
Vægt:                 95 kg
Position:           Back
Fatning:             Venstre
Kontrakt:          1 år (30.06.2017)
Statistik:            http://www.eliteprospects.com/player.php?player=10540
Tidligere klubber: Färjestad BK, Skåre BK, IF Troja-Ljungby, HV71, Unibet Stars Gentofte, Frederikshavn White Hawks.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus