Bravt kæmpende SønderjyskE fik desværre ingen point i Aalborg

Der var drama for alle pengene på en aften, hvor et skadesplaget SønderjyskE hold, leverede en flot indsats, men desværre måtte se sig besejret med 5-4 efter et opgør, hvor dommerne flere gange kom i fokus.

Med Rollin-Carlsson, Boysen, Frank, D. Galbraith, Biel og D. Nielsen siddende udenfor samt en Matt Salhany der endnu ikke var spilleberettiget, så det allerede inden start svært ud for SønderjyskE og da Anders Førster efter et sammenstød med Josh MacDonald måtte udgå kort inde i 1. periode, var panderynkerne for alvor fremme.

Det blev ikke bedre da Aalborg scorede til 1-0 på noget der grangiveligt lignede et mål, hvor pucken blev slået ind med hånden, men efter en lang votering og gennemsyn på video, besluttede dommerne at målte talte – det var Patrick Galbraith i SønderjyskE målet ikke specielt imponeret af.
Hjemmeholdet havde uden diskussion mest puckbesiddelse i 1. periode og at Kasper Diedrichsen kunne udligne til 1-1, som også blev periodens resultat, skulle udeholdet så være mest glade for. Den periode sad hjemmeholdet på.

I anden periode var der både mål og drama.
SønderjyskE kom meget bedre fra start og kort inde i perioden kom Cam Brown afsted i en 2 mod 1 situation, som han udnyttede til at score til 2-1. Aalborg fik dog arbejdet sig tilbage i kampen og fortjent udlignet til 2-2 halvvejs inde i perioden.
En udvisning til Bejmo for høj stav blev halvandet minut efter fulgt op af en holding the stick udvisning til Kønig og her var der nok en del der undrede sig over at Martin Højbjerg ikke røg ud for slashing i samme sekvens.
Aalborg skulle kun bruge 9 sekunder i 5 mod 3, inden at Thomas Spelling havde sat Morin op til en scoring og det nummer gentog de 39 sekunder senere. En svær afstraffelse og samtidig en opvisning i hvordan man spiller powerplay.
Periodens dramatiske højdepunkt kom i slutsekunderne, da Julian Jakobsen efter at der var fløjtet, gik for hårdt til Patrick Galbraith. Det gav en udvisning til både Galbraith og Jakobsen. Da tumulten var overstået kører Brendan Harms forbi Cody Donaghey og uden varsel satte Donaghey en crosschecking i nakken på SønderjyskE spilleren lige foran dommeren og uanset om Harms havde trashtalket Donaghey eller ej, så var dette en svinestreg man ikke ønsker at se i ishockey. Cam Brown fik 2 min. for at stå op for sin holdkammerat, men til stor forundring for udeholdet fik Donaghey kun 2 min. for crosschecking. Den situation må absolut ende på bordet hos disciplinærudvalget.

Situationen havde helt sikkert tændt SønderjyskE spillerne – de var helt klar fra start i 3. periode.
Mikkel Jensen blev noteret for reduceringen til 3-4 og kort efter fulgte Emil Bejmo op på Matt Prapavessis forsøg i powerplay og udlignede til 4-4. På det tidspunkt helt fortjent efter kampens udvikling.
Midtvejs i perioden fik Lasse Bo Knudsen sat et alt for voldsomt hit direkte i hovedet på Mikkel Jensen og den episode gav 2+10!!!
Dommerne kom endnu engang i fokus, da Mads Eller fik 2 min. for en slashing på Georg Sørensen kort efter at han havde afsluttet på ham – en udvisning som Pirates endnu engang straffede og denne gang med Mikkel Højbjerg som afslutter.
Mario Simioni tog Patrick Galbraith ud i en sidste satsning i slutminutterne, men tiden løb ud og SønderjyskE måtte rejse hjem uden point.

Det blev ikke til point, men et decimeret SønderjyskE mandskab, viste stor moral ved at komme tilbage fra 2-4 til 4-4 og set over samtlige 60 minutter og kampens udvikling, kunne man godt have undet spillerne at kampen i det mindste var gået i overtid.

Der var ikke meget medvind til udeholdet i Bentax Arena denne aften, men der blev kæmpet bravt og vi kan kun håbe at der snart er nogle spillere tilbage i startopstillingen.

Aalborg Pirates – SønderjyskE 5-4 (1-1, 3-1, 1-2)