Søg

2 point, og alt er stadig muligt

Jesper Klitgaard, 10. januar 2020, kl. 22:02

Vi havde lovet jer et drama, og det skal vi da love for at vi fik. SønderjyskE og Nottingham Panthers leverede et sandt brag, da de her til aften spillede den første kamp i Continental Cup finalen. Der måtte straffeslag til at afgøre kampen, og her vandt SønderjyskE.

SønderjyskE var klart bedst i kampens begyndelse, hvor flere tempofyldte angreb førte til kvalificerede, og både Daniel Madsen og Frederik Bjerrum var ganske tætte på at løfte den i forvejen gode stemning. Begge mandskaber spillede generelt med god intensitet, hvilket gav ganske seværdigt ishockey at se på.

Gæsterne havde bestemt også deres chancer, oftest opstået på baggrund af fremprovokerede fejl i de bagerste rækker hos SønderjyskE, eller som hvor Konsta Mäkinen blev fældet i egen zone, men hvor stolpen reddede hjemmeholdet fra at komme bagud.

Det var en tæt første periode, som bølgede frem og tilbage, men hvor SønderjyskE fik bidt sig mere fast i slutningen af perioden. Begge hold måtte dog gå til pause uden at få scoret, men kunne egentlig begge to være ganske tilfredse med første periode.

Det er så sandelige værd at bemærke den virkelig gode stemning som herskede på lægterne denne aften i Frøs Arena. Begge holds supportere gav alt hvad de havde i sig for at støtte deres helte på isen, men kunne samtidig synge med på hinandens sange. Det var en fryd at være vidne til.

Inde på isen var det SønderjyskE som lagde et maksimalt pres på englænderne via næsten fem minutter i både en og to mand i overtal. Flere gange dansede pucken på stregen, men ind ville den ikke. Tættest på var Josh MacDonald, men måtte se pucken hoppe lige nøjagtig i afslutningsøjeblikket, hvilket gjorde at den store chance blev spildt.

Fuldtallige igen fik panterne bid i kampen, uden dog at kunne fjerne indtrykket af, at SønderjyskE sad på spillet og havde de største af chancerne. Det ændrede sig dog, da Justin Maylan måtte en tur i straffeboksen, og kort efter måtte Anders Førster tage samme tur. Det gav trængsel foran Nicolaj Henriksens mål, og også aftenens første mål. Et skud fra distancen hoppede tilbage fra banden, og ramte Konsta Mäkinens skøjte så uheldigt at den gled ind i nettet til en føring til gæsterne.

Tredie periode kunne ikke tempovis holde trit med de to første. Gæsterne spillede en solid defensiv, og det var svært for SønderjyskE at komme frem til de store åbne chancer, men indstillingen fejlede ikke noget. Der blev forsøgt og forsøgt, men det forblev kun ligeved og næsten.

Til sidst i kampen virkede begge mandskaber trætte, og kampens vigtighed blev tydeligt med de nærkampe som blev udkæmpet. Konstant var der små infights og småskænderier, og det var tydeligt for alle hvor vigtigt det næste mål ville være.

Det kom! Og det var til SønderjyskE. Daniel Galbraith sendte et lumsk håndledsskud afsted mod mål, pucken blev tilsyneladende styret af utrættelige Steffen Frank, og til sidste kunne MacGregor Sharp skubbe den det sidste stykke ind over stregen til kæmpe jubel for lang størstedelen af de over 3300 tilskuere.

Dermed forlænget spilletid og den var lige så tæt som den ordinære kamp. Stolpeskud, dansende pucke på målstregen og tætte infights, men det endte uden mål. Derfor måtte den hæsblæsende affære afgøres på straffeslag. Her scorede SønderjyskE to gange, mens Nicolaj Henriksen holdt buret rent, og dermed fik SønderjyskE det ene ekstra point.

Dermed er der lagt op til en uhyre vigtig kamp imorgen aften, hvor Grodno stiller op til kamp. Så mød op og vær med til at støtte i jagten på guld

Kampen i tal: SønderjyskE – Nottingham Panthers: 2-1  (0-0,0-1,1-0,1-0)
38:29  0-1 Brian Connelly (Hansen, Matheson)
56:51  1-1  MacGregor Sharp (Frank, Galbraith)
65:00 Justin Maylan

Udvisninger:
Sønderjyske: 2 x 2
Nottingham Panthers: 7 x 2

Tilskuere: 3367 i Frøs Arena i Vojens

Foto: A.Stollig


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus