1 point på en aften, hvor marginalerne ikke var på vores side

På en aften hvor vi alle mindedes vores afdøde materialemand Gert “Geddi” Petersen, måtte vi trods en sen udligning, se os slået i overtiden med 3-2 af Esbjerg Energy.

Det var gæsterne fra Esbjerg der havde revanche tilgode efter SønderjyskE’s overtidssejr tirsdag i Esbjerg og bedømt ud fra de første 10-12 minutter, så var den sult efter revanche stor. Hjemmeholdet var slet ikke klar fra start inden at pucken efter små 3 minutter lå bag Nicolaj Henriksen. David Madsen forsøgte sig fra en yderst spids vinkel og med frit udsyn var det et skud “Nico” normalt ville tage. Udehold sad tungt på hjemmeholdet i første halvdel af perioden, inden at hjemmeholdet langsomt fik sig arbejdet ind i kampen, men vi skulle dog hen til periodens sidste 6-7 minutter inden at Thomas Lillie i Esbjerg målet for alvor blev testet. Perioden endte 1-0 til udeholdet og det kunne hjemmeholdet ikke klage over.

Kender man Mario Simioni ret, så var der blevet talt med store bogstaver i pausen i omklædningsrummet og det var også et forvandlet hjemmehold der kom blæsende ud fra starten af 2. periode.
SønderjyskE fik af flere omgange lagt et godt pres på Esbjerg og selv om det ofte var tæt på, så ville pucken ikke ind over stregen. En udligning lå i lang tid i luften og 37 sekunder i 5 mod 3 skulle have kastet et mål af sig, men det skete ikke. Tiden løb ud og i pausen kunne Daniel Kønig fortælle at man blot skulle fortsætte presset, så ville målene komme af sig selv.

Troen på udligning fik dog en gevaldig mavepuster, da Felix Scheel efter kun 54 sekunder bragte Esbjerg foran med 2-0.
SønderjyskE fik sig dog samlet og kom atter frem til flere gode chancer, men skarpheden har ikke været vores kendetegn i et godt stykke tid og var det heller ikke til aften. Med 12 minutter tilbage af kampen fik William Boysen dog reduceret til 1-2 efter en energisk arbejdsindsats og hvor han meget symbolsk scorede fra noget der lignede liggende stilling – et rigtigt “skraldespands-mål”.
SønderjyskE indledte et pres, men en 2+10 minutters udvisning til Steffen Frank punkterede lidt rytmen hos hjemmeholdet.
Mario Simioni tog Nicolaj Henriksen ud i slutminuttet og med en ekstra markspiller, blev der lagt et godt pres på Esbjerg. Bedst som man troede at tiden løb ud, sendte Emil Bejmo en puck mod mål som Yannick Vedel rettede af. Uret lød samtidigt, så dommerne måtte igen med en video gennemgang.
Der blev dømt mål og iflg. dem der kiggede med var der under 0,1 sekund tilbage da pucken passerede målstregen.

I overtiden kom hjemmeholdet galt afsted under en udskiftning og der blev korrekt dømt for too many men on ice. Esbjerg skulle kun bruge 1.08 af de 2 minutters overtal for at score til slutstillingen 3-2.

Inden jul havde vi nok gerne solgt de 2 kampe mod Esbjerg for 3 point, men efter spil og chancer set over de 2 dage, så er det nok tvivlsomt at Simioni & Lykkeskov finder det tilfredsstillende.

På positivesiden kunne man sætte kryds ved en stærk indsat fra William Boysen, Cam Brown og Yannick Vedel og med 3 kampe på kun 4 dage, så skal langt hovedparten, dog have et klap på skulderen for en god indsats.
På minussiden er der helt klart et problem med vores powerplay og udnyttelse af chancer generelt. Vi havde masser af chancer, men for mange skud ramte ikke mål og så vil pucken bare ikke hoppe vores vej i øjeblikket.

Dommerduoen Toppel & TC havde ingen god dag, men omvendt vil nogen nok også påstå, at med den manglende skarphed havde en håndfuld powerplay ikke udgjort nogen stor forskel.

Nu er der heldigvis pause indtil d. 8 januar hvor Herning Blue Fox kommer på besøg.

Vi har heldigvis fået gang i hjulene igen og med udsigten til engang i løbet af januar at få nogle flere folk tilbage, så tror vi fuldt og fast på et godt run ind til det kommende Final 4 stævne og playoff.

Godt nytår til jer alle samt tak for opbakningen.

SønderjyskE – Esbjerg Energy 2-3 (0-1, 0-1, 2-0, 0-1)

02:45 0-1 David Madsen (Bjerrum, Wejse)
40:54 0-2 Felix Scheel (Corcoran, Shaw)
47:56 1-2 William Boysen (Brown, Kønig)
59:59 2-2 Yannick Vedel (Bejmo, Harms)
62:25 2-3 Craig Puffer (Cororan, Shaw)