Søg

U19-træner bliver talentchef i SønderjyskE Herrehåndbold

Jacob Ravn, 15. september 2020, kl. 12:00

Sonni Larsen, der er U19-træner i SønderjyskE Herrehåndbold, bliver ved siden af trænergerningen talentchef i klubben. Strategien skal give et samlet og stærkere billede af talentudviklingen i Sønderjylland.

Sonni Larsen blev før denne sæson ansat som cheftræner for SønderjyskE’s U19-hold, og nu bliver jobbeskrivelsen udvidet, så han fremover også vil være talentchef i klubben.

Sonni Larsen har på kort tid vist, at han har store kvaliteter på talentområdet, og da han også er tilknyttet Team Haderslev KFUM og TalentCenter Haderslev, har han et bredt syn på talentudviklingen i Sønderjylland.

Sportsdirektør Simon Hajdu Lindhardt glæder sig over, at SønderjyskE har kunnet finde en egnet talentchef i egne rækker.

– Vi har haft ham nogle måneder, og vi har fået en rigtig god opfattelse af ham. Han har et godt håndboldhoved, han er hårdtarbejdende, og han brænder for talentudviklingen i området. Med den her løsning bliver vi skarpere på talentudviklingen i det nordlige Sønderjylland, og samtidig kan vi intensivere udviklingen i Sønderborg-området, siger sportsdirektøren.

– Han er virkelig en kapacitet på talentområdet, og det vil også gavne de talentfulde spillere, at der bliver holdt et skarpt øje med dem. Han vil have føling med deres udvikling, og han kan sammen med trænerteamet vurdere, hvem der kan bidrage til SønderjyskE’s ligahold i både kamp og træning. De unge, der står på vippen til ligaholdet, vil desuden kunne blive matchet på et højt niveau på vores stærke U19-hold, hvor vi samler de bedste fra regionen, siger Simon Hajdu Lindhardt.

Sonni Larsen siger om den nye jobbeskrivelse som talentchef.

– Det er en spændende opgave, som jeg ser meget frem til. Jeg er hurtigt faldet godt til i klubben, og klubberne (HF Sønderborg, Team Haderslev KFUM) og TalentCenter Haderslev, hvor jeg har min daglige gang, har taget rigtig godt imod mig. Nu får jeg yderligere mulighed for at udforske håndbolden i landsdelen, og det bliver spændende at være med til at skabe det, der skal være en fødekæde op til SønderjyskE’s førstehold, siger Sonni Larsen, der ser store muligheder for talentudviklingen i Sønderjylland.

– Jeg er begejstret for den store faglighed, der er rundt om talenterne i dagligdagen på parametre som fysisk træning, sportspsykologi, kost og ernæring og så videre. Her er det min vurdering, at vi er fuldt på højde med andre talentmiljøer i international håndbold, men lige som i alle andre miljøer, er der også nogle udfordringer, og det kan jeg nu være med til at skubbe på som talentchef, siger Sonni Larsen.

Aftalen omkring talentchef-delen gælder foreløbig for indeværende sæson. Herefter vil der blive udarbejdet en plan omkring, hvor talentudviklingen står nu, og hvordan strategien skal være for udviklingen fremover.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus