Stor arbejdsindsats bag sejren

Håndboldherrerne jagtede tre på stribe, da vi efter sejre i de to første kampe tog imod bundholdet fra Lemvig-Thyborøn i lørdagens kamp i Broager Sparekasse Skansen.

Assistenttræner Rasmus Vandbæk havde inden kamp udtrykt stor respekt for gæsterne og i løbet af kampen blev det tydeligt hvorfor. På trods af at vi flere gange så ud til at skabe et hul, blev et godt kæmpende LTH hold ved med at få fat og pressede os til det yderste. Skal vi være helt ærlige så lyver sejren på 4 mål nok en smule. Det kunne godt have endt med et remis, men i slutfasen blev vi tilpas kyniske til at afgøre kampen til vores fordel.

Vi startede rigtig godt og bragte os på 2-0 inden der var gået 2 minutter, men gæsterne kom på 2-2 inden vi igen trak fra og midt i halvlegen var vi foran med tre mål. To udvisninger til os ganske kort efter hinanden gav LTH blod på tanden og udnyttede perioden på at udligne og senere til at bringe sig foran og med 8 minutter igen trykkede Jan Pytlick på time-out knappen ved stillingen 10-11. vi kom også bagefter med to mål, men med to scoringer halvlegens sidste minut kunne holdene gå til pause med 15-15 på tavlen.

Vi havde lidt svært ved at få defensiven til at hænge helt sammen og det gav keeperne svære betingelser for redninger.

Kort inde i de sidste 30 minutter hev Kristian Pedersen en strafferedning frem og da Tobias kort efter scorede på straffekast kunne vi igen se os selv i front og vi var aldrig siden bagud i kampen. Det betød dog ikke at vi kunne bringe os afgørende foran, før vi midt i halvlegen udnyttede at gæsterne ikke var helt skarpe i 7 mod 6 spillet. Vi scorede to gange i tomt mål og gik fra 23-22 til 26-22 10 minutter før tid.

Selvom gæsterne hurtigt fik hentet to mål holdt vi, trods en udvisning til Marcus Dahlin  1½ før tid ved 29-27, hovedet koldt og med en scoring af Thomas Mogensen og to af Nikolai Vinther i det sidste minut kunne vi juble over to dejlige og vigtige point.

Det var en kamp hvor arbejdshandskerne var på fra start til slut og det gav udbytte i en kamp der ikke altid var den kønneste, men intensiteten var helt i top gennem samtlige 60 minutter.

SønderjyskE-Lemvig-Thyborøn Håndbold 32-28 (15-15)

Målscorere for SønderjyskE: Frederik Ladefoged 7, Noah Gaudin 5, Tobias Møller 5, Marcus Dahlin 3, Nikolai Vinther 3, Thomas Mogensen 3, Jon Andersen 2, Kristian Pedersen 1, Kristian Stranden 2, Alec Smit 1.

Redninger: Kristian Pedersen 10/29, Josip Cavar 1/10

Målscorere for Lemvig-Thyborøn Håndbold: Mark Nikolajsen 8, Søren Nørgaard 8, Jonas Langerhuus 4, Jesper Kokholm 3,  Nicolaj Spanggaard 2, Mads Hansen 1, Niels Lindholt 1, Jacob Østergaard 1.

Udvisninger: SønderjyskE 3, Lemvig-Thyborøn Håndbold 4.

Dommere: Jacob Jæger Pagh og Kalle Thygesen

Observatør: Bjarne Munk Jensen

Lørdag D. 24. Februar 14:00