Nederlag i første test

SønderjyskE viste i store dele af kampen gode takter i spillet fem mod fem, men Odense Bulldogs var skarpe i powerplay, og de fynske værter vandt 4-1 i sæsonens første testkamp. Allerede tirsdag venter der en ny kamp, når Esbjerg Energy kommer på besøg i Frøs Arena med spillerpræsentation inden kampen.

– Selvfølgelig ville vi gerne vinde den kamp, men jeg synes vi så mange god ting. Det hjælper selvfølgelig ikke, at vi forærer dem et tidligt mål og tager alt for mange udvisninger, men jeg synes vi spiller aggressivt over hele isen i spil fem mod fem. Backerne flytter også pucken godt, men finishen mangler. Vi får ikke skud nok på mål. Vi er i gang med en proces lige nu, og til de kommende kampe skal der flere skud på mål og færre udvisninger, siger cheftræner Mario Simioni.

Odense kom lidt tilfældigt foran allerede i det fjerde minut, inden værterne med to powerplay-mål udbyggede føringen i løbet af de to første perioder. Kort før tid kom begge hold på måltavlen. Odense i tomt mål, da SønderjyskE havde taget Patrick Galbraith ud. David Madsen fik reduceret til slutresultatet, da han scorede sit første mål i SønderjyskE-trøjen, efter han er vendt tilbage til barndomsklubben. Assister til Jonas Borring og Jacob Schmidt-Svejstrup, som spillede en rigtig fin debutkamp. Dejligt at se, at der var spilletid til Mathias Borring.

SønderjyskE stillede med fire fulde angrebskæder, selvom William Pelletier sad over. Canadieren er først ankommet til Danmark fredag. I målet havde Galbraith nok at se til. Især fordi SønderjyskE alt for mange gange kom i undertal i de to førster perioder. Hele seks gange mod fynboernes enlige udvisning de første 40 minutter. I den anden ende stod stolperne også lidt i vejen. Anders Biel testede stængerne i midterperioden, og sidste års topscorer, Villiam Haag, var også tæt på flere gange.

Imponerende at se, at flere end 100 sønderjyder havde taget turen til Odense. De og alle andre ishockeyhungrende syd- og sønderjyder kan se frem til et lokalbrag tirsdag den 15. august, hvor der er kampstart kl. 19.00 i Vojens mod Esbjerg. Husk at komme i god tid til spillerpræsentationen. Dørene åbner kl. 17.30, og der er spillerpræsentation kl. 17.50.