Fremragende defensiv grundlagde sejren

I lørdagens opgør mod Ribe-Esbjerg skulle de lyseblå håndboldherrer forsøge at revanchere en lidt ærgerlig afslutning fra holdenes første møde, hvor en føring blev sat over styr kort før tid.

Optakten til starten efter VM pausen har været lidt speciel, da vi på grund af Corona situationen ikke har spillet en eneste træningskamp op til opgøret mod Ribe-Esbjerg. Derfor var der da også lidt tvivl om hvor vi stod i forhold til konkurrenterne, men frygten var ubegrundet.

Kampens første SønderjyskE afslutning røg over mål, men derefter kom der gang i kontramaskineriet og med tre scoringer i træk var vi foran med 3-0 i det fjerde minut. Fra det 7. minut blev kampens rytme brudt af en række udvisninger hvoraf de fleste tilfaldt os. Udvisninger der var helt OK og kom på grund af lidt manglende timing i tacklingerne. Marcus Dahlin fik 2 minutter i det 7 minut og det udnyttede gæsterne til at reducere til 4-2, inden vi i spillet seks mod seks udnyttede en god periode til at komme foran med 3 igen, 6-3. En ny udvisning gjorde at Ribe-Esbjerg igen kom helt tæt på ved 6-5.

I det 17. minut sendte gæsterne den tidligere SønderjyskE målmand Rene Villadsen på banen til et straffekast, men han var chanceløs over for Tobias Møller der smed den i kassen til 9-6. De mange udvisninger fortsatte og nu blev gæsterne også ramt uden at det dog gjorde den store forskel for målforskellen og holdene gik til pause med en stilling der lød på 14-9 efter at Frederik Ladefoged med ryggen mål afsluttede på stolpen, blot 2 sekunder før slutfløjtet.

Vi fik en lidt svær start på de sidste 30 minutter med en ny udvisning allerede efter knap 2 minutter og med tre scoringer i træ, denne gang til gæsterne, blev 5 måls føringen reduceret til 2, inden Thomas Mogensen fightede sig til en scoring. I det 6. minut blev Marcus Dahlin præsenteret for sin tredje udvisning og dermed det røde kort. Det betød at defensiven skulle justeres lidt men det lykkedes og selv om Ribe-Esbjerg fik reduceret fik vi igen etableret en føring på 5 mål, 21-16 midt i halvlegen. Gæsterne gik over til at spille 7 mod 6 og det samme gjorde de lyseblå. Det var dog gæsterne der var bedst i den disciplin i denne del af kampen og fik udlignet til 22-22 med knap 8 minutter igen.

Der var dog ingen panik at spore på SønderjyskE bænken, Jan Pytlick og Rasmus Vandbæk havde da heller ingen grund hertil. Noah Gaudin tog ansvar og med et par gode afslutninger bragte os foran med to inden Nikolai Vinter udnyttede en kontra til scoring til 25-22. Efterfølgende fik gæsterne tilkendt et straffekast, men en stor redning af Kristian Pedersen tog endegyldigt pusten uf af gæsterne, der prøvede at dække højt på to mand, men lige lidt hjalp det over for et klogt spillende SønderjyskE mandskab.

Det hele endte med en fortjent sejr på 28-23, efter en kamp hvor defensiven stod fantastisk godt med en fremragende keeper i Josip Cavar bag sig. Det var mange gode individuelle præstationer i kampen, Josip Cavar i målet, Kristian Stranden og Frederik Ladefoged i angrebet, Morten Bjørnshauge i defensiven og Thomas Mogensen med dirigentstokken, men som så ofte før var det kollektivet der sejrede efter en fremragende præstation.

SønderjyskE-Ribe-Esbjerg 28-23 (14-9)

Målscorere for SønderjyskE: Frederik Ladefoged 6, Tobias Møller 6, Kristian Stranden 5, Noah Gaudin 3, Thomas Mogensen  2, Nikolai Vinther 2, Ulrik Eggert 1, Alec Smit 1, Marcus Dahlin 1, Sveinn Johannsson 1.

Redninger: Josip Cavar 17/37 46% Kristian Pedersen 1/1 100%

Målscorere forRibe-Esbjerg : Runar Karason 4, Kasper Kvist 4, Mathias Jørgensen 3, Nicolai Nygaard 3, Gunnar Jonsson 3, Miha Zvizej 2, Søren Rasmussen 1, Lasse Uth 1, Simon Birkefeldt 1, Besard Hakaj 1.

Udvisninger: SønderjyskE 6, Ribe-Esbjerg 3.

Dommere: Lars Hansen og Klaus Andersen.

Observatør: Bjarne Munk Jensen

Lørdag D. 6. April 14:00