Fantastisk comeback sikrede sejren.

I torsdagens opgør mod Mors-Thy jagtede vi revanche for det store nederlag på hjemmebanen og selvom det så svært ud i de første 30 minutter endte det hele lykkeligt.

De første 30 minutter i kampen blev en slem omgang. Vi kunne slet ikke få gang i angrebsspillet og scoringerne udeblev i lange perioder og vi skulle helt hen til det 9. minut for at se måltavlen blinke med vores anden scoring i kampen.  Undervejs måtte Thomas Mogensen en tur i omklædningsrummet for at få et ordentligt plaster på et hul i panden efter et sammenstød med en MTH spiller, heldigvis kom han tilbage igen.

Vi havde egentlig ganske godt fat i defensiven i spillet 6 mod 6 men vores fejl blev ofte straffet med scoringer og havde det ikke været for en god indsats af Josip Cavar i målet kunne det have set endnu værre ud end de 13-8 vi gik til pause med efter en sidste sekunds scoring af Nikolai Vinther.

8 mål på 30 minutter er naturligvis for lidt, men det var kendsgerningen efter en halvleg med for mange fejl og halvfesne afslutninger. 7 mod 6 spillet i den sidste del af halvlegen gav imidlertid lidt ro og der var tro på tingene frem mod de sidste 30 minutter. Dette træk benyttede de lyseblå sig også af i begyndelsen af 2. halvleg og det, sammen med en god portion trylledrik ændrede spillets gang.

De første par minutter så det ikke ud til at blive bedre. Efter en hurtig scoring til os, var det hjemmeholdet der der igen var bedst til at straffe vores fejl, men så vendte det hele lige pludselig.

Langsomt men sikkert hentede vi ind på hjemmeholdets føring og i det 37. scorede en godt tilplastret Thomas Mogensen til 16-14 og man fornemmede at der var et comeback på vej. I det 41. minut blev vi ramt af en udvisning og det udnyttede MTH til at bringe sig foran med 3 igen. Derfra gik det imidlertid kun en vej og det var vores. Midt i halvlegen var vi kun bagefter med en enkelt 18-17 og spillede i flere angreb for udligning. Den kom under en udvisning til MTH og med 7 minutter tilbage bragte vi os foran 21-22 med den første føring i kampen.

Tobias Møller scorede på straffe til 21-23 og Josip lukkede fuldstændig af og kronede en fænomenal indsats med en redningsprocent på 45.95.

Udtrykket fra første halvleg var fuldstændig ændret i de sidste 30 minutter og hele truppen fortjener stor respekt for et fantastisk comeback på en svær udebane. De dårlige afslutninger blev skiftet ud med nogle der var væsentlig skarpere og med god tålmodighed i angrebet kom vi også til bedre muligheder.

Et super comeback og en fortjent sejr giver 2 dejlige point der kan blive vigtige i kampen om slutspillet.

Mors-Thy Håndbold- SønderjyskE 22-25 (13-8)

Målscorere for SønderjyskE:  Tobias Møller 5, Nikolai Vinther 4, Marcus Dahlin 4, Frederik Ladefoged 3, Thomas Mogensen 3, Kristian Stranden 2, Sveinn Johannsson 2, Josip Cavar 1, Morten Bjørnshauge 1.

Redninger for SønderjyskE: Josip Cavar 17/37 45,95%

Målscorere for Mors-Thy: Erik Toft 6, Emil Bergholt 4, Tim Sørensen 3, Jonas Nielsen 2, Frederik Tilsted 2, Allan Hansen 1, Jacob Hessellund 1, Marcus Sørensen 1, Jacob Hansen 1, Bjarke Christensen 1.