Søg

Effektiv svensker skifter til SønderjyskE til sommer

Jacob Ravn, 21. januar 2021, kl. 5:30

SønderjyskE Herrehåndbold har lavet en treårig aftale med den svenske højre back Andreas Lang, som er vurderet til at være den mest effektive spiller i den svenske liga.

SønderjyskE Herrehåndbold får tilgang af en særdeles spændende svensker til sommer.

Her kan hjemmepublikummet i Broager Sparekasse Skansen se frem til at heppe på 24-årige Andreas Lang, der trækker i den lyseblå trøje efter sommerferien.

Den svenske højre back har underskrevet en treårig kontrakt med SønderjyskE Herrehåndbold.

Andreas Lang spiller i øjeblikket for Alingsås HK, hvor højrebacken i denne sæson samler god europæisk erfaring i EHF Cuppen.

Lang har sat et solidt aftryk i den svenske liga i denne sæson, hvor han aktuelt udmærker sig ved at være den spiller, der har den højeste score af alle spillere – det der i håndboldsprog kaldes MEP (Most Efficient Player), og det placerer ham ligeledes på ligaens All Star-hold.

Sportsdirektør Simon Hajdu Lindhardt glæder sig over, at Andreas Lang har valgt SønderjyskE og Sønderborg som næste destination.

– Siden, det stod klart, at vi mister Jon Andersen til sommer, har vi kigget efter alternativer til højre back-positionen, og vi har fundet en meget spændende afløser i form af Andreas Lang. Vi er meget glade for, at Andreas Lang har valgt SønderjyskE som sin næste klub, for han kunne godt have sprunget den danske liga over og taget skridtet videre ud i Europa, hvis han havde ønsket det.

– Vi kan godt tillade os at være stolte over, at en spiller, der har tilbud fra flere klubber fra store ligaer i Europa, vælger SønderjyskE, og endda viser, at han tror så meget på projektet, at han indgår en aftale på tre år. Når det har været muligt, skyldes det også, at vi har vist, at vi kan udvikle spillere som Magnus Gullerud, Anders Zachariassen, Oskar Sunnefeldt og nu Jon Andersen, som kan tage skridtet videre til store udenlandske klubber.

– Andreas Lang har mange kompetencer i angrebet, og det vidner hans statistikker i Sverige også om. Spillemæssigt passer han perfekt ind hos os, da han mestrer mange forskellige skudvarianter lidt tættere på forsvaret, så han på den måde er et godt match med Marcus Dahlin på højre back, som har et stærk våben fra den lidt længere distance. Dermed føler vi, at vi står rigtig godt rustet på positionen til den kommende sæson, siger Simon Hajdu Lindhardt.

Andreas Lang ser frem til sommerens skifte til SønderjyskE og Sønderborg.

– Det føles som det helt rigtige skridt for mig at komme til SønderjyskE og den danske liga. Jeg ser frem til at udvikle mig yderligere i SønderjyskE og vinde mange gode kampe med holdet. Jeg ser virkelig frem til at komme til at spille foran hjemmepublikummet i Broager Sparekasse Skansen og også at lære at tale det danske sprog, siger Andreas Lang.

FAKTA
Navn:
Andreas Lang
Position:
 Højre back
Født: 01.09.1996 (24 år)
Tidligere klubber: HK Tyrold, IK Bolton, Ricoh HK og Alingsås HK


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus