Søg

10 år i ligaen

Anders Gormsen, 19. marts 2021, kl. 9:59

Lørdag d. 19 marts 2011 er skrevet ind i de sønderjyske historiebøger som dagen hvor SønderjyskEs håndboldherrer nåede målet om oprykning til landets fineste række, og der har vi været lige siden.

Et suverænt SønderjyskE hold sikrede oprykningen i en udekamp i Frederikshavn efter en kamp der blev spillet fuldstændig på vores præmisser. Kampen blev vundet med cifrene 23-32 og med det resultat havde vi sikret os oprykningen til landets bedste række i tredjesidste spillerunde.

Oprykningen var en kulmination på en forrygende sæson hvor vi sluttede med 41 point for 26 kampe og holdet blev fejret på behørig vis af fans der havde taget den lange tur til Frederikshavn i to busser. Her er et lille udsnit af hvad der blev skrevet

Da dommernes slutfløjt lød brød jublen ud blandt spillere ledere og ikke mindst hos de omkring 100 medrejsende fans. Hos SønderjyskE Support Sønderborg var guldparykkerne den fremherskende hovedbeklædning mens de øvrige viftede med fanerne og sang om “SønderjyskE i Ligaen”

Da spillerne havde omfavnet hinanden, var der tid til den obligatoriske åbning af champagneflasker med dertil hørende sprøjt på alle der var modige nok til at nærme sig spillerne, som var blevet iklædt t-shirts specielt lavet til lejligheden. Der blev skudt en regn af guldkonfetti ud over spillerne og euforien ville ingen ende tage.

Som bekendt har vi været at finde i landets bedste række lige siden, hvilket må betegnes som værende en stor bedrift af en klub der startede med forholdsvis små midler, men som nu er blevet en klub og et hold der skal regnes som fast inventar i Ligaen.

Holdet dengang bestod af: Målmænd Jean Callesen, John Boye Rasmussen og Steffen Riisbøl  samt markspillerne Matias Pape Granvig, Henrik Storm Pedersen, Hans Martin Asmussen, Steffan Nielsen, Allan Muus, Mikkel Ibsen, Maik Makowka, Thomas Brix, Casper Zachariassen, Mads Bjørn Eriksen, Mads Thomsen, Kenneth Peters, Daniel Eggert, Jimmi Elmgaard, Jeppe Bruhn, Anders Zachariassen og Lasse Andersen.  Morten Henriksen var cheftræner med Claus Lyngsøe som assistent og sportschefen dengang som nu Simon Hajdu Lindhardt.

Jean Callesen er også stadig aktiv i klubben, nu som målmandstræner.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus