Søg

SønderjyskE på museum – en del af historien

Per Jessen, 9. marts 2020, kl. 15:20

I år markeres det vidt og bredt, at det er 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Igennem flere år har Museum Sønderjylland arbejdet på en stor udstilling, ”100 år med Danmark – Sønderjylland siden Genforeningen”. Den udstilling er SønderjyskE også blevet en markant del af, og det er vi selvsagt meget stolte over.

På Sønderborg Slot strækker hele udstillingen sig over to etager og 450 kvadratmeter, og SønderjyskE har fået en fin plads, hvor trøjer, medaljer og andet udstyr udstilles. Det ved siden af andre indslag som samler landsdelen. Bliv klogere på ordet ”mojn”, det sønderjyske kaffebord og ringridning. Der er selvfølgelig også fokus på historiske begivenheder som folkeafstemningen i 1920 og besættelsen, hvor man blandt andet kan se et vejskilt fra Haderslev med skudhuller fra 9. april 1940.

Det er efterhånden et par år siden, at vi første gang blev kontaktet af museumsinspektør René Rasmussen, der senere kiggede forbi og fik fyldt bilen fyldt op med SønderjyskE-effekter. Blot få dage før den officielle åbning i januar skrev han igen, for han ville selvfølgelig gerne have et stykke af den historiske Continental Cup-triumf i ishockey med på udstillingen. Vi fik hurtigt leveret den officielle finalepuck, som derfor også har fundet vej til udstillingen.

Udstillingen er permanent, og derfor vil den umiddelbart stå der mange år fremover. Vi kan kun opfordre til, at du besøger slottet i Sønderborg, hvor du kan få et fint indblik i vores landsdels spændende og unikke historie.

En historie, som SønderjyskE også er en del af. SønderjyskE markerer også Genforeningen ved senere på året at spille i specialdesignede fodboldtrøjer fra hummel.

  


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus