Søg

Intensiteten havde hovedrollen i imponerende ramme

Jesper Klitgaard, 18. august 2017, kl. 21:59

Der var både fart i skøjterne og ild i næverne, da Sønderjyske lagde is til et besøg af de evige rivaler fra vestkysten. SønderjyskE kom, trods et nederlag på 1-4, mere end hæderligt fra kampen mod et mandskab som er noget længere fremme i forberedelserne til sæsonen.

Der var godt med fart i skøjterne fra start og ligeledes var intensiteten skruet gevaldigt op fra første fløjt. Det var tydeligt at begge mandskaber ville sætte sig i respekt overfor hinanden, hvilket også gav anledning til et par bataljer og der blev også uddelt lidt lette øretæver af begge mandskaber.

Der blev også scoret mål i de første tyve minutter, og det var gæsterne som fik skrabet den første puck i nettet da Sune Hjulmands skud blev rettet af undervejs. Det var dog hjemmeholdet, i dagens anledning klædt i de flotte træningstrøjer kreeret i samarbejde med SønderjyskE ishockey Support, som kom frem til de fleste chancer, hvor en godt spillende Thomas Spelling havde flere gode muligheder.
Værd at bemærke var også, at der var debut til unge Marco Pedersen og også til endnu yngre Anders Biel, som begge slap ganske hæderligt fra deres første tyve minutter som SønderjyskE-spillere.

Der var kun spillet halvanden minut af anden periode, da Joni Myllykoski måtte hentet pucken ud af eget net, da gæsterne straffede en omstillings fejl. Det fik SønderjyskE til at forcere det offensive/aggressive spil hvilket i perioder medførte en ganske intens affære. Det fysiske spil forsatte ufortrødent hvor bla. Kevin Henderson fik vist at han er en spiller man ikke ønsker at bide skeer med, med mindre man har et ønske om at rende i en canadisk øretæve af de store.

SønderjyskE havde flere periode muligheder for at teste formen for undertalsformationerne, og disse bestod aftenens test med glans, idet kombinationen af hårdtarbejdende markspillere og en mere end godkendt indsats i målet af Myllykoski holdt gæsterne fra måltavlen i op til flere situationer hvor de var to mand i overtal.
De kunne dog ikke holde gæsterne fra at bringe sig foran med tre, da et skud fra distancen fik lov at passere hele vejen igennem venner og fjender for at ende op i nettet.
SønderjyskE kom dog også op tavlen, da de i overtal fik spillet gæsterne tynde og Thomas Spelling kunne fra en spids vinkel sætte den sorte skive op i toppen af målet.

Det gav lidt momentum ind i de sidste tyve minutter, hvor kæden med Spelling, Damon og Førster leverede et solidt pres og i flere omgange var tæt på, men det var gæsterne der fik øget føringen efter en friløber. Gassen gik lidt af ballonen fra begge mandskabers side, så der var en hel flere fejlpasninger og spillet var ingenlunde så flydende som i de to første periode. Det gav et par løse chancer, hvor i blandt unge Anders Biel var tæt på at krone en flot indsats med sit første mål, og i den anden ende viste Joni Myllykoski sin store klasse i flere omgange

Det endte til sidst med en sejr til gæsterne, men de sønderjyske kæmpere havde ingen grund til at hænge med hovederne. Selvfølgelig blev resultatet ikke som langt de fleste af de imponerende 2500 tilskuere havde håbet på, men når man har i mente at dette var SønderjyskE’s første kamp i sæsonen var der bestemt lyspunkter at tage med i det videre forløb. Der blev momentvis vist noget af det fysiske spil som holdet ønsker at spille denne sæson, og med mere træning i benene skal skarpheden og sammenspillet nok komme, så holdet er der hvor de ønsker at være når sæsonen bliver skudt i gang.

Kampen i tal: SønderjyskE – Esbjerg Energy 1-4 (0-1,1-2,0-1)
06:56 0-1 Sune Hjulmand
21:33  0-2 Michael Fine
33:20 0-3 Phillip Bruggisser
36:00 1-3 Thomas Spelling ass Jace Coyle PP1
43:16  1-4

 

Udvisninger: Sønderjyske 13 x 2
Esbjerg Energy 6 x 2

Tilskuere: 2473 tilskuere i SE-arena

 


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus