Søg

Tre timers kø på Storebæltsbroen og pokalsejr i Brøndby

Magnus Winterskov Møller, 29. juni 2020, kl. 10:10

SønderjyskE´s vej til pokalfinalen har været en lang rejse. Vi har både været en tur i Fælledparken, mødt stærke 3F Superliga-hold, mens vi også har mødt uforudsete udfordringer. I denne lille mini-serie vil vi forsøge at genfortælle historien om den lange vej til finalen. 

SønderjyskE havde efter sejre over BK Viktoria og Hvidovre IF spillet sig i 1/8 dels finalen i Sydbank Pokalen, hvor der ventede et svært opgør på Brøndby Stadion. Kampen blev vundet med 1-0, men det er mere optakten til opgøret, som har skrevet sig ind i den sønderjyske historiebog. I dette afsnit sætter vi fokus på en nærmest surrealistisk rejse til Brøndby i slutningen af oktober, hvor konklusionen heldigvis blev positiv til sidst. 

Sydbank Pokalen har fra første fløjt haft høj prioritet i denne sæson for SønderjyskE. Bussen gik derfor allerede mod Brøndby kl. 11.45, selvom pokalkampen først startede kl. 18. Planen var, at holdet skulle ankomme i rigtig god tid, så spillere og trænere havde de bedste forudsætninger for at levere i kampen. Hvad ingen kunne forudsige var, at vi grundet ulykkelige omstændigheder blev bremset i vores færd mod Sjælland. Da bussen var cirka midt på den østlige hængebro, skete der et uheld lidt længere fremme. Desværre var det et alvorligt et af slagsen, og trafikken blev øjeblikkeligt bremset. Herefter fulgte et langt kaos, hvor uvished og forskellige informationer strømmede frem og tilbage. En ting stod dog hurtig klart. Det var fuldstændig umuligt at nå til Brøndby inden kampstart. De omkring tre timers ventetid midt på broen blev brugt både inde og ude for bussen, men heldigvis forblev humøret højt. Kampen blev i stedet fastlagt til kl. 20., og selvom spillerne naturligvis skulle have noget føde, nåede bussen Brøndby Stadion omkring en time tør kampstart. 

Trods den utraditionelle optakt til kampen var der ingen slinger i valsen hos et opsat SønderjyskE-hold. Vi havde kort forinden slået Brøndby i 3F Superligaen, og gameplanen med et lavt udgangspunkt lukkede godt af for Brøndbys styrker. Kampen var generelt præget af mange nærkampe, mens de helt store chancer udeblev. Det lignede derfor, at vi for anden gang i træk skulle ud i forlænget spilletid i Sydbank Pokalen, men kort før tid slog vi til. Christian “Greko” Jakobsen drev bolden elegant frem, hvorefter han fandt Mart Lieder, som sparkede bolden i kassen ved fjerneste stolpe. Føringen holdt hele vejen hjem, og vi havde sendt en af de helt store favoritter ud af turneringen. Sejren blev derefter fejret på behørig vis i omklædningsrummet og bussen på vej hjem. Vi kunne dermed se frem til kvartfinalen, hvor vi skulle møde Randers FC på udebane. 

SønderjyskE TV har lavet et nyredigeret tilbageblik på kampen i Brøndby, som du kan se i videoen herunder.

FAKTA
Kampen i tal
Brøndby IF-SønderjyskE 0-1 (0-0)
0-1 Mart Lieder (84)

SønderjyskE’s hold: Nikola Mirkovic –  Alexander Bah (82./ Nicholas Marfelt), Patrick Banggaard, Kees Luijckx, Stefan Gartenmann – Jeppe Simonsen (65./ Rilwan Hassan) – Marco Rojas, Eggert Jonsson, Victor Mpindi, Christian Jakobsen, – Artem Dovbyk (71./ Mart Lieder).  


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus