Søg

Trærups tanker: Overlevelse, oprustning, optur

Jacob Ravn, 29. juli 2019, kl. 19:37

Sæsonkortholder Ejvind Trærup er vores klummeskribent. Han skriver om stort og småt set fra sin faste plads på Pro Tech CNC Tribunen. Holdningerne er skribentens egne.

Fodbold er et forunderligt spil: I den sidste kamp i gruppespillet var vi i kampen mod Vejle på randen til at skulle spille de uhyggelige nedrykningskampe, men klarede frisag, hvorefter vi røg ud af kampen om den sidste Europa-billet i Randers, da bolden efter en turbulent flippertur efter et frispark i feltet uheldigt endte i hænderne på Randers-keeper Carlgren.

Efter fredagens flotte præstation og Lieder-opvisning i den sidste halve time mod de kongeblå fra Lyngby lå vi på Superligaens førsteplads et lille døgns tid, inden FCK igen tog over.

Bag de flotte præstationer og den aktuelle imponerende placering ligger bl.a. et stærkt transfervindue, hvor især tilgangen af tre tidligere FCM-spillere falder i øjnene, ligesom transformeringen af spillestilen begynder at falde på plads for spillerne, hvilket var tydeligst i sæsonens første kamp mod Randers, hvor vi indledningsvis var vidner til noget, man vel nærmest kunne betegne som “tornado-tikitaka”, der totalt udspillede Randers-forsvaret.

Cheftræner Riddersholm udtalte, at han stillede med den mest letbenede midtbane, han kunne forestille sig. Det modige valg blev belønnet, da de tre på midten på glimrende vis spillede sig uden om den kronjyske kvashugger-midtbane – fire gule kort til Randers og ingen til de lyseblå taler for sig selv om de anvendte midler i kampen om de tre point.

I kampen mod Lyngby var der med en enkelt ændring i startelleveren lagt op til et mere enkelt og direkte spil i størstedelen af kampen – variationer og uforudsigelighed spiller også en rolle i værktøjskassen!

Held og marginaler skal man heller ikke kimse ad, og hvor det tidligere har være stolpe ud for SønderjyskE, har billedet indtil videre vendt sig, hvilket vi nød godt af i både Aalborg og Lyngby.

Der har været meget få ændringer i kamptruppen og startelleveren, men med den bænk, der er til rådighed, vil der ikke være grund til bekymring, når karantæner og eventuelle skader begynder at gøre sig gældende – den i forvejen gode stemning i truppen vil heller ikke blive ringere af, at spilletiden bliver fordelt på flere kræfter.

Og kræfter bliver der i rigt mål brug for allerede på førstkommende lørdag, når vi spiller topopgør mod nu Skov-løse FCK, der måske vil være lidt præget af at spille to kampe om ugen på det seneste, uanset at de har en stor og stærk trup. I lørdags holdt AC Horsens nullet i 80 minutter, inden først “Wind’en” blæste FCK’s vej og “Damen” kunne lukke kampen med et mål, der var klart offside – derfor er FCK’s første nederlag i sæsonen udsat til på lørdag!

Og kampen på lørdag er kun den første af en perlerække af kampe mod attraktive modstandere på Sydbank Park i sensommeren: Allerede den 12. august kommer AGF på besøg, den 25. august gælder det FC Midtjylland og sidst i september er det Brøndby, der stiller op.

Turneringsplanlæggernes heldige hænder har sørget for at placere disse kampe på  en tid af året, hvor vi kan forvente behagelige temperaturer på lægterne og et lækkert græstæppe på Sydbank Park.

Med ombygningen af nordtribunen in mente og den dermed begrænsede tilskuerkapacitet er det ikke et helt utænkeligt scenarium, at Sydbank Park vil melde udsolgt en gang eller to!

Ejvind Trærup

Plads M 99 Pro Tech CNC Tribunen


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus