Søg

Trærups tanker: Kampen for den 12. Superligasæson i træk

Jacob Ravn, 27. marts 2019, kl. 15:29

Sæsonkortholder Ejvind Trærup er vores klummeskribent. Han skriver om stort og småt set fra sin faste plads på Pro Tech CNC Tribunen. Holdningerne er skribentens egne.

KLUMME: Målet i foråret er OVERLEVELSE!

Det fremgik med al tydelighed af sportschef Haysens indlæg på mødet for sæsonkortholderne kort før den første kamp mod Vejle.

Tidligere var der fra direktionen meldt ud, at man var parat til en kontrolleret økonomisk satsning med henblik på at styrke truppen og set-up’et i det hele taget set i lyset af Superligaens snarlige reduktion til 12

hold. Denne udmelding blev fulgt op af en organisatorisk styrkelse af talentarbejdet og ikke mindst ansættelsen af cheftræner Glen Riddersholm fra 1. januar.

Cheftrænerens meget levende og informative indlæg på samme møde illustrerede på glimrende vis hans tanker om en mere boldbesiddende spillestil. Han supplerede med, at han var positivt overrasket over spillernes tekniske niveau i forhold til at praktisere denne stilændring.

Som bekendt viste de første tre kampe, at der stadig er en del at arbejde med. Ændringen i sig selv kombineret med årstidens baneforhold og ikke mindst de berømte marginaler trak alt sammen i den gale retning, og der blev skrevet om KRISE!

Men så: Et par minutter inde i kampen mod Randers hugger Marfelt resolut bolden ind i det lille felt, hvor marginalerne nu gik SønderjyskE’s vej i form af Marxens selvmål. Lidt senere går en række lyseblå spillere sejrrigt ud af en række hovedstødsdueller, hvor bolden  til sidst falder ned til Absalonsens venstre fod: Kasse!

Da så Rømer efter en halv times spil kaster sig ned i en tackling efter en tilsyneladende mislykket hjørnesparksvariant og fastholder bolden, som Absalonsen slår højt ind til Jonsson, som sammen med Lieder sammensætter et to-trins-hovedstød til en 3-0-føring, var stemningen omkring de lyseblå vendt 180 grader!

Da EfB ugen efter blev besejret med 3-1 hed det sig, at SønderjyskE nu red på en bølge!

Nederlaget til hjemmestærke FCM i grundspillets sidste kamp synes ikke at kunne svække indtrykket af et SønderjyskE-hold i klar fremgang.

Nu venter der så et mega spændende gruppespil, hvor vi sammen med Vejle, Horsens og AGF ligner noget, der godt kunne kaldes Jyllandsseriens sydkreds bundet sammen af en strækning på 130 km af motorvej E45, som det så fint er illustreret på Facebook.

Der er tale om en meget jævnbyrdig gruppe, hvor vi i bedste fald kan vinde alle seks kampe og i værste fald tabe dem!

Umiddelbart synes SønderjyskE at have en lille fordel, idet vi har to ud af de første tre kampe på Sydbank Park – herunder den første kamp mod AC Horsens, som lægger op til at blive noget af en nøglekamp!

Tre points her vil i kraft af en markant bedre målscore bringe os op på andenpladsen foran netop Horsens – og så er det jo bare “cruise control” de resterende kampe frem mod Europa League-kvalifikation – oder was?

Et nederlag vil gøre de resterende fem opgør til en lang og sej kamp op ad bakke! Fascinerende at gruppespillet har to så forskellige udgange som henholdsvis Europa League og degradering til 1. division!

Med de forholdsvis korte udebaneture i gruppespillet har vi som supportere rig mulighed for at hjælpe de lyseblå gutter på vej mod en ny superligasæson på et snart færdigudbygget Sydbank Park.

SønderjyskE-spillerne har taget Kim Larsens “Susan Himmelblå” til sig som en del af fejringen efter en sejr. Set fra det Larsenske univers kunne gruppespillet op ad E45 udvikle sig til det rene “Rabalderstræde”. Lad os håbe, at det går “Derud af”, så vi synger “Blip Båt” (og Gud hvor går det godt) og får “Masser af succes”!

Første mulighed for at bidrage til successen er der allerede på søndag den 31. marts klokken 18.00, hvor der fløjtes op til kampen mod AC Horsens .

Ejvind Trærup

Plads M 99 Pro Tech CNC Tribunen

Hvis du lige som Ejvind Trærup vil hjælpe SønderjyskE på vej til en sejr over AC Horsens, kan du købe billetter til kampen her. 

 


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus