Søg

Trærups tanker: Fede fredagspoint fryder fodboldfans

Jacob Ravn, 13. november 2018, kl. 15:01

Sæsonkortholder Ejvind Trærup er vores klummeskribent. Han skriver om stort og småt set fra sin faste plads på Pro Tech CNC Tribunen. Holdningerne er skribentens egne.

KLUMME: Landskampspause – og igen en mulighed for at se lidt tilbage og mere frem mod SønderjyskE’s spændende kampe mod stærke modstandere inden vinterpausen.

Under optakten til udekampen en fredag aften i Vendsyssel udtalte sportschef Haysen, at det at spille om fredagen var udtryk for en relativt ringere udbetaling af TV-penge, idet fredag aften ikke lige er rettighedshavernes “prime time” – det bliver vi nok nødt til at leve med indtil videre.

Til gengæld sagde anfører Marc Pedersen, at en sejr fredag med tre point på kontoen lagde op til en dejlig weekend, hvor man med ro i sjælen kunne følge rundens øvrige kampe. Og hvor har han dog ret!

I den situation kan man læne sig tilbage og lade de andre hold kannibalisere løs på hinanden – der er ingen, der kan pille ved de tre dejlige fredagspoint. Det lykkedes også hjemme mod Vejle lige som i hjemmekampen mod Vendsyssel, hvorimod overliggeren var i vejen for Bah i fredagskampen mod OB.

De tre points i den seneste kamp mod Vendsyssel katapulterede i øvrigt SønderjyskE helt op på fjerdepladsen i den ekstremt jævnbyrdige Superliga – det holdt nok kun natten over forlød det, idet nogle overså, at der ikke blev spillet om lørdagen!

Resultaterne magede sig således, at fjerdepladsen holdt hele runde 15, og det ene point i Horsens i runde 16 gav så meget kunstigt åndedræt til fjerdepladsen, at kun et mega drop fra Esbjergs keeper Højbjerg i de allersidste overtids-sekunder i Odense skubbede de lyseblå ned på femtepladsen og slap OB ind i den aktuelle “Klub 21” bestående af fem klubber med 21 points – kun adskilt af målscoren, der for de fire bedst placerede lyder 3, 2, 1, 0 – Horsens skiller sig ud med -7. Det kan man da kalde jævnbyrdighed!

For at fuldende billedet er der kun seks points til forskel på nummer 4, OB, og nummer sjok, Hobro, der på det seneste har vist stor hjemmebanestyrke – og SønderjyskE skal derop den 8. december!

Herudover er der tre spændende hjemmekampe på programmet inden vinterpausen, idet ligaens islæt af storkøbenhavnske klubber i form af Brøndby, FCN og FCK alle stiller op på Sydbank Park, og i hvert fald for først- og sidstnævntes tilfælde også stiller massivt op i det nyopførte udebaneafsnit.

Det er i øvrigt en udbygning, der udover at give ly for regn, slud og blæst har medført store fordele for udeholdenes fans for så vidt angår den lydmæssige støtte til udeholdene. Tribuneoverbygningen virker simpelthen som en effektiv klangbund og forstærker for fansenes oratoriske udfoldelser – i så høj grad, at stemningstribunen let bliver presset i defensiven – i hvert fald indtil der også her etableres et mere lukket miljø – måske vil der så også være flere af de lyseblå fans, der tager plads der?

Det vil der også være brug for, når Brøndbys højlydte fans indtager udebaneafsnittet den 25. november, hvor det uden tvivl vil være Brøndbys mål at følge op på deres længe ventede hjemmesejr mod AGF.

SønderjyskE’s spillere giver ofte udtryk for, hvor glade de er for støtten på Sydbank Park. Derfor er der al mulig grund til møde frem og støtte holdet i årets sidste hjemmekampe, hvor en eller to sæsonrekorder for tilskuertallet ligger lige til højrebenet. Hjælp de lyseblå til at synge himmelblå!

Ejvind Trærup

Plads M 99 Pro Tech CNC Tribunen // Forbrukslån


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus