Søg

Tidligere træner får hæderfuld plads

Per Jessen, 30. oktober 2016, kl. 12:15

Tidligere cheftræner Frank Andersen er i dag, søndag den 30. oktober, blevet hædret med en plads i Wall of Fame i Alka Boldgaden på Sydbank Park i Haderslev.
SønderjyskE og moderklubben Haderslev Fodboldklub ønsker med Wall of Fame løbende at hædre tidligere spillere og ledere, der har ydet en særlig indsats i tiden med superligafodbold i Haderslev og Sønderjylland. Her er begrundelsen for hæderen til Frank Andersen:

Den professionelle
Frank Andersen er måske den enkeltperson, der har haft størst betydning for, at Haderslev først fik et moderne fodboldstadion og siden blev hjemsted for SønderjyskE Fodbold. Han kom i 1997 som cheftræner til en amatørklub uden traditioner for elitefodbold efter i 1994 at have været en del af Silkeborgs mesterholdstrup og bagefter assistenttræner for Preben Elkjær. Den første halvsæson i Haderslev Fodbold Klub endte med en nedrykning til. 2. division, men Frank Andersen knoklede ufortrødent videre – både på og uden for banen.
Han havde en professionel indstilling, som gennemsyrede alt, hvad han foretog sig. Frank Andersen  kom med så mange erfaringer og ideer om talentudvikling, sponsorpleje, organisationen omkring et elitehold, træningsmetoder og vinderkultur, at det næsten var ved at tage pusten fra omgivelserne. Han var den store drivkraft bag skabelsen af en elitekultur, som var helt ny i sønderjysk fodbold.
Kun tre år efter nedrykningen til 2. division stod Frank Andersen bag én af de største præstationer i dansk klubfodbold nogensinde, da HFK Sønderjylland rykkede op i superligaen med et hold uden købespillere bygget op af en stamme af Haderslev-drenge.
Frank Andersen stoppede i 2004 som cheftræner i HFK Sønderjylland. Siden blev han træner for Vejle Boldklub og Kolding FC. I 2009 gjorde han comeback som midlertidig cheftræner i SønderjyskE, fordi Michael Hemmingsen ikke havde den nødvendige trænerlicens. Efter at have været talentchef i SønderjyskE fra 2009-2015 driver Frank Andersen i dag sit eget firma FA Connect.

Følgende er tidligere blevet optaget i Wall of Fame:
•         Lars ”Mini” Hansen og Sölvi Ottesen 26/4-15.
•         Simon Poulsen og Hans-Werner Stehmann 25/10-15.

Dette udvalg nedsat af SønderjyskE og HFK vælger de personer, der hædres med en plads i Wall of Fame i Alka Boldgaden på Sydbank Park:
•         Per Jessen, SønderjyskE
•         Teddy Pedersen, medlem af DBU’s bestyrelse og tidligere formand for Haderslev Fodbold Klub
•         John Lauridsen, formand for SønderjyskE Fodbold Support
•         Orla Bryld Mortensen, tidligere sportschef i HFK Sønderjylland
•         Kjeld Thrane, medlem af Totaloplevelsesudvalget i SønderjyskE
•          Mads Sandemann, chefredaktør for JydskeVestkysten


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus