Søg

Tidlig scoring stoppede SønderjyskEs stime uden nederlag

Rasmus Andersen, 25. november 2018, kl. 17:53

SønderjyskE skulle forsøge at følge op på en god stime uden nederlag, da Brøndby IF kom på besøg på Sydbank Park. Det omvendte opgør på Brøndby Stadion endte med en 4-2 sejr til de lyseblå, så det var et hævntørstigt mandskab, som SønderjyskE skulle forsøge at holde fra fadet foran det sønderjyske hjemmepublikum.

Allerede i kampens første minut kom SønderjyskE igennem Brøndbys forsvarskæde, da Greko fik muligheden for at finde Mart Lieder i feltet, men afleveringen lå bag Lieder, og i stedet kunne Marvin Schwäbe let samle bolden op.

I stedet stod gæsterne for kampens første scoring tidligt i første halvleg. Johan Larsson drev bolden frem og kombinerede frækt med Lasse Vigen inden Larssons flade indlæg ramte en fremadstormende Mukhtar. Fra meget kort afstand fra der ingen chance for Mielitz, og dermed tog gæsterne en tidlig føring efter blot 6 minutter.

Efter et kvarters spil fik SønderjyskE så en gylden mulighed for at udligne, da Marcel Rømer blev nedlagt på kanten af feltet. Kees Luijckx, der scorede på frispark mod Esbjerg fB i Sydbank Pokalen, listede frem for at sparke, mens Simon Poulsen også bød sig til. Sparket kom dog fra Kees, der sendte en hård afslutning i parraden hos Marvin Schwäbe, mens Niki Zimling sendte returbolden et stykke over mål.

Mart Lieder havde svært ved at finde pladsen bag Brøndbys forsvarskæde gennem første halvdel af første halvleg, men efter 27 minutter fik hollænderen pludselig lidt plads. Lieder modtog bolden foran Röcker og drev mod mål, mens Schwäbe fik reddet en ellers kvalificeret afslutning fra Lieder, som dog kunne have været placeret mere yderligt.

Umiddelbart efter var Lieder på spil igen. Schwäbe i Brøndby målet kom på skovtur, og så forsøgte Lieder af sparke bolden hen over målmanden, men Schwäbe fik fingrene på bolden på kanten af feltet, og kunne i stedet give hjørnespark til SønderjyskE.

Generelt lagde SønderjyskE et tung pres på Brøndby IF i hjemmeholdets første rigtig gode periode. Kees Luijckx var også tæt på i et par omgange, først efter et hjørnespark, hvor forsvarens flade afslutning blev blokeret, efterfulgt af et listigt hovedstød efter et indkast, hvor Marvin Schwäbe måtte finde den helt store redning frem.

Efter pausen kom SønderjyskE meget tæt på udligningen efter en begyndelse på anden halvleg, der bød meget på høje bolde. Marcel Rømer stak i dybden og vendte rundt på en tallerken i feltet og fandt Mart Lieder, der roligt tog bolden til sig og lagde den til siden, hvor Eggert Jonsson fik en fri afslutning. Desværre for den islandske kriger fik Schwäbe hånden på bolden og endnu engang reddede Brøndbys sidste skanse.

Halvvejs gennem anden halvleg reagerede Claus Nørgaard for første gang i kampen, da han satte Søren Frederiksen på banen i stedet for Eggert Jonsson, der netop havde modtaget et gult kort.

Selvom SønderjyskE kombinerede fint på bolden, så havde hjemmeholdet svært ved at skabe de helt store chancer mod et Brøndby mandskab, der forsøgte at lukke helt af i defensiven.

Med et kvarter tilbage af kampen, gjorde Brøndby det så endnu sværere for SønderjyskE. Simon Tibbling, der netop var kommet på banen fik bolden ved baglinjen i feltet og fandt Superligaens topscorer Kamil Wilczek, der nemt satte bolden ind bag Sebastian Mielitz, så der nu var lang vej tilbage for de lyseblå.

Søren Frederiksen var tæt på at bringe spændingen tilbage med ti minutter tilbage af kampen. En flad afslutning blev rettet af ved Paulus Arajuuri, men bolden trillede snært forbi den ene stolpe, og Schwäbe slap med skrækken.

Mads Hvilsom kom på banen i stedet for Niki Zimling, da SønderjyskE skulle forsøge at satse mod slutningen af kampen.

SønderjyskE forsøgte at kæmpe sig frem til en livgivende scoring i slutfasen, men målene udeblev, og derfor kunne gæsterne tage alle 3 point med hjem fra Sønderjylland.

Vi siger tusind tak til de 6235 fremmødte på Sydbank Park.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus