Søg

Stortalent fik dagens bedste gave

Per Jessen, 23. marts 2016, kl. 18:00

Morten Dyrmose fejrer i dag sin 15 års fødselsdag, og det bliver gjort med manér. Stortalentet, der altid har spillet i Haderslev FK, har underskrevet en ungdomskontrakt med SønderjyskE.

– Det her er uden tvivl dagens bedste gave, siger Morten Dyrmose efter papirarbejdet er ordnet, og der er trykket hænder.

Sammen med sine forældre er han mødt op på sports- og talentchef Hans J. Haysens kontor, hvor talentansvarlig Karsten Andersen også er at finde. Sidstnævnte har mange lovord om den venstrebenede forsvarsspiller, der både kan agere midtstopper og back.

– Han er forsvarsspiller med stort F, og så er han hurtig og læser spillet godt. Han har lederegenskaber og er træningsparat. Han har udviklet sig meget og blevet meget mere moden, forklarer Karsten Andersen.

Morten Dyrmose spiller på HFK’s U15-hold, men træner også med de ældre hold. Og så er han med i DBU’s talenttræning, hvor årgangens største talenter deltager og til sommer er i spil til U16-landsholdet.

Til dagligt slider han med skolebøgerne i 8. klasse på Sønder Otting Skoles idrætsklasser. Drømmene er store, men teenageren vil snusfornuftigt gerne tage et skridt ad.

– Jeg vil betegne mig selv som meget målrettet. Alle drømmer jo om at komme til en af de fem store ligaer, men først gælder det  om at komme på U17-ligaholdet, og på sigt så er målet at spille for SønderjyskE i Superligaen, siger Morten Dyrmose.

Han fortæller, at det for tiden er ganske sjovt at komme til talentsamlingerne, hvor spillere fra de andre Superliga-klubber har travlt med at rose SønderjyskE for bedrifterne i landets bedste række. Og at se unge Mikkel Hedegaard score et flot Superligamål i søndagens kamp er noget, som giver ekstra blod på tanden. Ligesom Hedegaard, så er Dyrmose rendyrket HFK’er, og som sports- og talentchef er Hans J. Haysen ekstra glad for, at der er tale om en af de lokale talenter, der nu er på kontrakt frem til udgangen af 2018.

– Talentudvikling har høj prioritet hos SønderjyskE, og det er helt afgørende for, at vi får succes på den lange bane. Det er så ekstra glædeligt, at vi kan skrive kontrakt med en af vores egne talenter og en af de dygtigste af slagsen, siger Hans J. Haysen.

På fotoet er det fra venstre talentansvarlig Karsten Andersen, Morten Dyrmose og sports- og talentchef Hans J. Haysen.


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus